Minä

Minoon nelikymppinen eteläpohojalaanen akka, kaharen kakaran äiree (flikka -95 ja poika -00), yhyren miehen akka, kirjakaupantäti, kirjastoalan opiskelija, kirjabloggari,  runonlausuja ja harrasteleva kirijoottaja.
Syntyysin Ilimajoelta Kyrönjoen varrelta, muuttanu Lapualle kymmenisen vuotta sitten jokivetten kulujettamana, isännän syntymäpitäjähän, Nurmoon- ja Lapuanjokien vartehen.


Kyrönjoki

Lapuanjoki

Työskentelen kirjakaupan myyjänä Herättäjän Kirjakaupassa Lapualla.  Herättäjän Kirjakauppa kuuluu KIPA-kirjakauppaketjuun. Kirjakaupan omistaa Herättäjä-Yhdistys. 


Herättäjän Kirjakauppa

Kirjakauppatyöni ohella yritän saada opiskeluni päätökseen parin vuoden sisällä. Opiskelen  siis tradenomiksi KIRSUOMI-verkkoryhmässä kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmassa Oulun ammattikorkeakoulussa 5.9.2014-

Koulutus:
kirjastolinjan merkonomi, Seinäjoen kauppaoppilaitos 1990
Työtaustani on neljä vuotta kunnankirjastoissa ja 13 vuotta kirjakaupoissa. 


Kirjablogi on minulle päiväkirja, johon kirjoitan ajatuksiani lukemistani kirjoista, katsomistani kirjallisista elokuvista, kirjastoalan opiskelustani, kirjakauppatyöstä, kirjallisista tapahtumista - kaikesta mikä liittyy kirjoihin.   En kirjoita kirja-arvosteluja - sellaiseen analyysiin ei minulla ole mielenkiintoa eikä taitoa kirjoittaa. 

Kolmisen vuotta olen harrastanut runonlausuntaa kansalaisopiston ryhmässä. Olemme esiintyneet kansalaisopiston kevät- ja joulujuhlissa, kirjastossa, kirkossa, museolla, kirjakaupassa ja Pohjanmaan Lausujien 20-vuotisjuhlassa.  Runojen lausuminen erilaisilla estraadeilla on minulle sopiva esiintymistapa - kiitos, Outi Hakalan, upean ohjaajamme, joka jaksaa meitä kannustaa ja antaa uusia haasteita.Lapuan Lausujat - minä kera rakkaat runonlausujaystäväni ja ohjaajamme Outi Hakala
Luovaa kirjoittamista kirjablogin lisäksi on syntynyt vaihtelevasti kirjastoalan opiskelujen esseetehtävien lomassa - ensimmäiset runoni julkaistiin osana Kyösti Wilkuna Kirjallisuusseuran antologiaa Näköaloja elämästä (2016). Tämä kirjallisuusseura toimii täällä Lapualla. Vuoden tauon jälkeen, ehdin taas tähän mukavaan kirjoittapiiriin mukaan.  Matilaisen Jussin opissa olen ollut niin Lapuan kansalaisopiston luovan kirjoittamisen kurssilla kuin Järvilakeuden kansalaisopiston kirjoittajaryhmässä verkko-opintoina. Tässäkin ryhmässä pidin vuoden tauon, tänä syksyllä jälleen innolla mukana. 

Harrastukseni ja työni ovat kulkeneet käsi kädessä - kirjat, kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat läsnä elämässäni lähes koko ajan. Lukeminen, kirjallisuudesta keskusteleminen, kirjoittaminen ja kaikki kirjoihin liittyvä on lähellä sydäntäni. Rikkaus on kun voi välillä lukea ihan mitä haluaa, kirjoittaa ajatuksiaan lukemastaan kun on sellainen fiilis tai vain katsella kirjallista elokuvaa tai dokumenttia tai kuljeskella kirjakaupoissa, kirjastoissa tai kirjatapahtumissa. 

Olen aktiivinen some-kanavien käyttäjä, mikä tuo oivan vaihtoehdon, kun lähistöllä ei ole ystävää, jonka kanssa jakaa näitä kirjahöpsön ajatuksia.  Haaveena on päästä Helsingin ja/tai Turun kirjamessuille tapamaan muita kirjabloggareita.  Sosiaalisten medioiden kautta haluan myös tuoda esille lukemista, kirjallisuutta, kirjastoja, kirjakauppoja - kaikkea kirjasta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti