Minä

Minoon nelikymppinen eteläpohojalaanen akka, kaharen kakaran äiree (flikka -95 ja poika -00), yhyren miehen akka, kirjastoalan opiskelija, kirjakaupantäti, kirjabloggari,  runonlausuja ja harrasteleva kirijoottaja.
Syntyysin Ilimajoelta Kyrönjoen varrelta, muuttanu Lapualle kymmenisen vuotta sitten jokivetten kulujettamana, isännän syntymäpitäjähän, Nurmoon- ja Lapuanjokien vartehen.

Opiskelen tradenomiksi KIRSUOMI-verkkoryhmässä kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmassa Oulun ammattikorkeakoulussa 5.9.2014-
Työskentelen toistaiseksi kirjakaupan myyjänä Herättäjän kirjakaupassa Lapualla.
Koulutus:
kirjastolinjan merkonomi, Seinäjoen kauppaoppilaitos 1990
Työtaustani on neljä vuotta kunnankirjastoissa ja 13 vuotta kirjakaupoissa. Tulevaisuudessakin toivon työllistyväni jollakin tavoin kirjasto/kirja-alalla.


Kirjablogi on minulle päiväkirja, johon kirjoitan ajatuksiani lukemistani kirjoista, katsomistani kirjallisista elokuvista, kirjastoalan opiskelustani, kirjakauppatyöstä, kirjallisista tapahtumista - kaikesta mikä liittyy kirjoihin.   En kirjoita kirja-arvosteluja - sellaiseen analyysiin ei minulla ole mielenkiintoa eikä taitoa kirjoittaa. 

Kolmisen vuotta olen harrastanut runonlausuntaa kansalaisopiston ryhmässä. Olemme esiintyneet kansalaisopiston kevät- ja joulujuhlissa, kirjastossa, kirkossa, museolla, kirjakaupassa ja Pohjanmaan Lausujien 20-vuotisjuhlassa.  Runojen lausuminen erilaisilla estraadeilla on minulle sopiva esiintymistapa - kiitos, Outi Hakalan, upean ohjaajamme, joka jaksaa meitä kannustaa ja antaa uusia haasteita.

Luovaa kirjoittamista kirjablogin lisäksi on syntynyt vaihtelevasti kirjastoalan opiskelujen esseetehtävien lomassa - ensimmäiset runoni julkaistaneen osana Kyösti Wilkuna Kirjallisuusseuran antologiaa.  Tämä kirjallisuusseura toimii täällä Lapualla. Matilaisen Jussin opissa olen ollut niin Lapuan kansalaisopiston luovan kirjoittamisen kurssilla kuin Järvilakeuden kansalaisopiston kirjoittajaryhmässä verkko-opintoina - työ ja opiskelu ovat tänä vuonna rajoittaneet osallistumista. 

Harrastukseni ja työni ovat kulkeneet käsi kädessä - kirjat, kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat läsnä elämässäni lähes koko ajan. Lukeminen, kirjallisuudesta keskusteleminen, kirjoittaminen ja kaikki kirjoihin liittyvä on lähellä sydäntäni. Rikkaus on kun voi välillä lukea ihan mitä haluaa, kirjoittaa ajatuksiaan lukemastaan kun on sellainen fiilis tai vain katsella kirjallista elokuvaa tai dokumenttia tai kuljeskella kirjakaupoissa, kirjastoissa tai kirjatapahtumissa. 

Olen aktiivinen some-kanavien käyttäjä, mikä tuo oivan vaihtoehdon, kun lähistöllä ei ole ystävää, jonka kanssa jakaa näitä kirjahöpsön ajatuksia.  Haaveena on päästä Helsingin ja/tai Turun kirjamessuille tapamaan muita kirjabloggareita.  Sosiaalisten medioiden kautta haluan myös tuoda esille lukemista, kirjallisuutta, kirjastoja, kirjakauppoja - kaikkea kirjasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti