maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulu(lahja)kirjaostoksia

Uskallanpa jo kirjoittaa että en  enää mitään kirjaa osta tänä vuonna/joulukuussa, joten voin kertoa nyt mitä joulupukki antoi lahjaksi läheisilleni, sukulaisille ja ystävälleni. Ja mitä ostin itselleni joulukuun aikana.

Monen vuoden jälkeen olemme lapsuudenystäväni kanssa kahvitelleet Lapuan ABC:llä sen ajan kun hänen poikansa on ollut jääkiekkoharjoituksissa Lapuan Jäähallilla.  Paljon on ollut kerrottavaa ja ihania muistoja ollaan käyty läpi. Annoin hänelle lahjaksi runokirjan, jonka ostin työpaikaltani Kauhavan INFO-kirjakaupasta:Tiina Laaninen ja Minna L. Immonen: Rauhallisia hetkiä, Kirjapaja, 2013


Äidilleni tilasin Adlibriksestä ihastuttavan tonttukirjan, kun meillä oli puhetta juuri Tyynelän tontuista, että sinne mennään joskus käymään.  Tämän kirjan kohdalla hinta ratkaisi tilauspaikan - joulun aikaan sitä lahjabudjettia on hiukan mietittävä miten se riittää.Kirsti Manninen  ja Aki Paavola: Tontun vuosi, Maahenki, 2011
Isälleni ostin työpaikaltani runokirjan - hän kun tykkää lausua runoja ja kirjoittelee niitä itsekin näin eläkepäivinään.Tuula Korolainen (toim.), Riitta Tulusto (toim.) ja Virpi Talvitie (kuv.):
 Täyttä päätä: Runoja ikääntyville, Lasten Keskus, 2012


Tyttärelleni tilasin Adlibrikseltä vampyyrikirjasarjan ensimmäisen osan,  Vampyyripäiväkirjat on yksi hänen lempitv-sarjoistaan.  Hän on ehkä hiukan erilainen lukija kun hän katsoo ensin tv-sarjan tai elokuvan ja vasta sitten lukee kirjan :)L. J. Smith: Korpinmusta (Vampyyripäiväkirjat 1), Otava, 2010


Pojalleni muistin tilata hänen toivomansa Guinnesin pelikirjan.  Tilasin sen myös Adlibrikseltä - vähäsen jännitin että ehtiikö jouluksi kun melko myöhään olin sitä tilaamassa, mutta onneksi oli joulutontut asialla ja ehti joulupukin matkaan :)
Guinness World Records 2014 Gamer's Edition
Guinness World Records 2014 Gamer's Edition, Guinness World Limited, 2013
Anopille ostin työpaikaltani muistelmat:

Tuotekuva
Pirkko Vekkeli ja Ismo Loivamaan: Lumoava Eeva-Kaarina Volanen, Minerva, 2013
Kummitytöllemme ostin työpaikaltani taiteilijan tarvikkeita ja kirjan:
Susie Brooks: Pieni taiteilija: eläimiä eri tekniikoilla, Nemo, 2013
Poikamme kummeille ja "vävymme" perheelle ostin työpaikaltani pohjalaiset sarjakuvat:
Rannanjärvi on kuallu
Ensio Aalto: Rannanjärvi on kuallu, Art Tifani, 2013

Niilo Lukko - Tupenrapinat
Jukka Kuusisto ja Ensio Aalto: Niilo Lukko: Tupenrapinat, Art Tifani, 2013
"Vävylle" ostin työpaikaltani myös pienen sarjakuvan:
Fingerpori - Tutkanpaljastin
Pertti Jarla: Fingerpori: Tutkanpaljastin, Arktinen Banaani, 2013
Itselleni ostin työpaikaltani yhden joulukirjan ja pari alekirjaa:
Ihana joulu
Marleena Ansio: Ihana joulu, Ansio, 2013
Lentävä hevonen
Siru Kainulainen, Kaisu Kesonen ja Karoliina Lummaa (toim.):
Lentävä hevonen: välineitä runoanalyysiin, Vastapaino, 2007

Paulo Coelho - Sanojen alkemisti
Fernando Morais: Paulo Coelho: Sanojen alkemisti, Bazar, 2010
Antikvaari.fi vai oliko se nyt sitten Antikka.net (molempia kun tulee käytettyä) tilasin suomenkielisen Lumiukon

Raymond Briggs: Lumiukko, Lasten Parhaat Kirjat, 2006
suom. Leena Järvenpää
Yksi ensi vuoden lukuhaasteitani on lukea kaikki Finlandia-voittajat - osan niistä haluan ostaa itselleni ja osan lainaan kirjastosta.  Ensimmäisen Finlandia-voittajan halusin ostaa itselleni ja tilasinkin sen käytettynä (uutena kun ei ole tällä hetkellä saatavissa):


Erno Paasilinna: Yksinäisyys ja uhma, Otava, 1985
Tällä erää viimeisen joulutervehdyslahjan kustantajalta työni puolesta sain Otavalta - nyt on hyvä "syy" lukea aikaisemmatkin teokset ensin.


2 kommenttia:

  1. Anoppi sai kiinnostavan paketin :). Marinan ostin itselleni jo reilusti ennen joulua, mutta en sitten ehtinytkään pyhinä sen pariin. Onneksi on vielä uusi vuosi ja loppiainen jäljellä. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mä taidan lainata tuon kirjan häneltä jossain vaiheessa. :) Siitä onkin vuosia kun olen lukenut elämäkertoja suomalaisista "vanhan ajan" näyttelijöistä - ne olivat kiehtovia tarinoita teatterielämästä.

    VastaaPoista