keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tammikuun Tove Jansson-ostokset


Eilen posteljooni toi tilaamani ruotsinkielisen muumikirjan ja viisi mietekirjaa. Pikku Myyn mietekirjaa on vielä etsittävä, josko sen jostain vielä uutena saisi hankittua. Minä olen ehkä hassu kirjojen ostelija, kun etsin ensin josko kirjan saa ns. uutena kirjana. Toiseksi katson, että saako kirjan kovakantisena.  Jos en saa kovakantista kirjaa uutena, katson saako sitä käytettynä ja sitten ihan viimeisenä vaihtoehtona valitsen pehmeäkantisen (toki ostan sellaisia pehmeäkantisia kirjoja mistä ei ole edes tehty kovakantista painosta).
Nyt on hyvä ja kannustava vuosi lukea ruotsinkielisiä kirjoja  Tove Jansson 100-juhlavuoden kunniaksi. Ajattelin aloitella näistä muumitarinoista, jotka olen joskus lukenut suomeksi.
Muumiaiheiset mietekirjat ovat ihastuttanet jo pidemmän aikaa, nyt ne sitten itselleni hankin. Ei tarvitse niitä enää kirjastosta lainata vähän väliä. 
1 kommentti:

  1. Mietekirjoista en ole kuullutkaan, pitääpä tutustua. Ruotsiksi lukeminen on minulle liian haastavaa, mutta Tove innostus alkaa vähitellen nousta, kun lukee näitä postauksia toisten blogeista. :)

    VastaaPoista