keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uudenvuoden kalentereita ja vuoden ensimmäinen valokuva

Tammikuu
1.1.2014
 

Täällä toisen tähden alla-blogissa aloitettiin jo viime vuoden lokakuussa ihastuttava Vuosi kuvina-haaste.  On siis tarkoitus ottaa kuva samasta paikasta vuoden ajan.  Itse päätin lähteä haasteeseen mukaan näin vuoden alussa.  Tammikuun 1. päivänä olimme vanhempieni luona Ilmajoella, joten kuvaksi valitsin lapsuuden/nuoruuden metsälenkkipolulta kuvan.  Tämä pikkumetsä hiekkateineen ei ole muuttunut vuosien varrella yhtään.  Onneksi Lapualta Ilmajoelle ajaa hetkessä, joten tuleepa nyt sitten käytyä tervehtimässä vanhempiani jokaisen kuukauden ensimmäisenäkin päivänä. :)

Minulle ei ole koskaan riittänyt yksi kalenteri :) Täksi vuodeksi valitsin arkikalenteriksi (kalenteri joka kulkee aina mukani laukussa) lempivärini mukaan (tai no olihan viime vuotinenkin kalenterini myös lilakantinen :) ).
Tämä kalenteri on A5-kokoinen ja tässä kalenterissa oli tärkeätä miten on tilaa kirjoittaa päivien kohtaan tietyn kellonajan tapahtumat.  Pidän myös siitä että on viikkoaukeama vaikka päivä/kalenterilehti-kalenterissa olisikin vielä enemmän kirjoitustilaa.  Kalenterin ostin työpaikaltani, Kauhavan INFO-kirjakaupasta jo heti, kun uuden kalenterin sai ottaa käyttöön marraskuun puolessa välissä.  Kalenteri on julkaissut Time/system Finland Oy

Tilasin myös Kirjakauppaliitosta Kirja- ja Paperialan Kalenterin - enää en sitä työni puolesta saanut. Haluan pysyä kirjakauppa-alalla tälläkin tavoin ajan tasalla. Kalenteri on taskukalenteri ja on helppo ottaa kakkoskalenterina mukaan - kalenterista löytyy yhteystiedot kirjakauppoihin ja muihinkin alan toimijoihin.  Jos nyt olisi mahdollisuutta vierailla pikkuhiljaa Suomen kaikissa kirjakaupoissa, aloittaen näistä oman maakunnan kirjakaupoista ja jatkaen siitä Pohjanmaan rannikolle - ruotsinkieltä täytynee sitä ennen hiukan lisäharjoitella, osaisi jotakin muutakin sanoa kuin Hej och tack :)


Tilasin CD.COM:sta Kirjastokalenterin (taisi olla halvin hinta mikä ratkaisi verkkokaupan valinnan) - tulevaisuuden mahdollisten opiskeluiden ja kenties työnkin puolesta on tämä kalenteri tarpeen.  Toki kalenteri sopii kirjaston ystävillekin (=rakastaa vierailla eri kirjastoissa) ja innokkaille kirjastolainaajillekin.  Kalenteriin on merkitty kaikki kirjastot ja siitä löytyy myös eri kulttuurihenkilöiden "pyöreät " merkkipäivät. Ja jos kerran aion paikkakunnan kirjakaupassa vierailla niin tokihan minä tutustun samalla kertaa myös kirjastoonkin. Tämä kalenteri on A5-kokoinen ja melko paksu, joten tätä en ihan käsilaukussa kolmantena kalenterina aio kuljettaa mutta kyllä se jo vaikka retkirepussa menee mukana, mikäli on tarvetta.  :)  Kirjastokalenterin on Kustantanut BTJ Finland ja julkaisija on Avain yhteistyössä BTJ Förlagin kanssa.

Seinäkalenterin valinnan kaksi tärkeintä ominaisuutta meidän perheessä on se että pitää olla ns. perhekalenteri jossa oma sarake jokaisen perheenjäsenen menoille ja myös oma tila yhteisille menoille.  Tämä kalenteri pidetään meillä keittiössä.  Toinen tärkeä ominaisuus on laskutasku. Vaikka suurin osa laskuistamme tulee jo verkkolaskuina tai sähköposti/Netpostilaskuina niin vielä muutama lasku tulee kirjeitse.  Tämän kalenterin haluan laittaa tähän läppärin yläpuolelle seinälle.

Tämän vuoden perhekalenteriksi valitsin Tove Janssonin 100-juhlavuoden kunniaksi Muumi Perhekalenterin, jonka ostin työpaikaltani.  Kalenteri on julkaissut Paletti.


Toisen seinäkalenterin valitsin kauniiden  kuvien ja koskettavien lauseiden vuoksi.  Hanna Ekolan Valoa ja voimaa-seinäkalenterin on julkaissut Aurinko Kustannus. Tämän kalenterin ostin myös työpaikaltani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti