torstai 24. huhtikuuta 2014

Kirjan ja ruusun päivänä ostoksilla, messuilla ja kirjoittamista

Eilen aamulla suuntasimme auton nokan kohti naapurikaupunkia, Seinäjokea. Kirjan ja ruusun päivän kirjakaupaksi valitsin tänä vuonna Seinäjoen INFO-kirjakaupan.  Oli mukava käydä tapaamassa ex-työkavereitakin. 

Minulla oli mukana Pinterest-listani Tammikuun uutuuskirjoista, jotka haluaisin itselleni ostaa tai saada lahjaksi. Kirjan ostosbudjetti oli tällä kertaa 33€.  Se rajasi hiukan valintaani, sillä kaikki listalla olevat kirjat eivät olleet  ns. kampanjakirjoja tarjoushinnoin - varsinkin normaalihintainen tietokirja on toisinaan 40€:n hintaluokkaa tai enemmänkin.  Osa teoksista oli sen verran erikoisempia, että ne eivät kuulu suurimpaankaan näytevarastokappaleryhmään.  Ihan jokainen kustantaja ei tässä järjestelemässä olekaan mukana.  Ilmeisesti tätä järjestelmää ollaankin jollakin tavoin uudistamassa. Minulla oli valittana yksi elämäkerta, kaksi mietelausekirjaa ja yksi romaani.  Valitsin Laura Lähteenmäen Ikkunat yöhön.  Tänä vuonna Kirjan ja ruusun "kylkiäiskirjaa" jaetaan kolmena päivänä. Kahtena aikaisempana vuotena sen on saanut vain yhtenä päivänä.  Olisi mielenkiintoista saada tilastoa minkä verran kirjaaa jaettiin kivijalkakirjakauppojen kautta ja minkä verran verkkokirjakauppojen kautta. Kumman kanavan kautta sitä jaettiin enemmän vai onko ero hyvin vähäinen, toivottavasti. 

Kotiin kiiruhdimme aamupäiväksi sillä halusin osallistua E-kirjamessuille livenä, mukavasti läppärini äärellä. Oli myös kiva osallistua twiiteillä messukeskusteluun ja lukea muiden twiittejä.  Aiheet olivat mielenkiintoisia, onhan e-kirja vielä minulle uusi juttu.  Readberry.fi:n väki sai minut rekisteröitymään sivustoonsa ja odotan innolla minkäläinen kirjallisuuden spotify-palvelu on tulossa noin 10€/kk.  Paulo Coelho-fanille tuunattu tabletti kuulosti mahtavalta - odotan mielenkiinnolla tätä Bazar kustannuksen ja Bluebiitin yhteistyötä.  Mikäli oikein ymmärsin, tuunataan tablettiin valmiiksi lukuoikeus Coelhon kirjoihin ja lisänä on videokuvaakin ja tabletti on koristeltu Coelhon kirjojen kuvitustyylillä. 
Odotin, että E-kirjamessujen streamit olisivat olleet visuaalisesti houkuttelevimpia.  En jaksanut koko ajan tuijottaa haastattelukuvaa, vaan kirjoittelin sitten omia juttuja samalla kun kuuntelin haastatteluja.  Joka tapauksessa e-kirja-peikko pienenee yhä pienemmäksi minunkin kohdalla vaikka en vielä ole edes yhtään ilmaistakaan e-kirjaa lukenut.  Minulta puuttuu vielä sellainen väline, joka tuntuu mukavalta käyttää lukulaitteena - ehkä tuo Coelho-tabletti olisi sellainen.... :) Läppärini on liian suuri ja kännykkän näyttö aivan liian pieni. 

E-kirjamessujen loputtua kurvailin kirjaston pihaan, jossa minulla oli treffit Hilkka-Maijan ja Pirjon kanssa.  He ovat Elämänkaarikirjoitus-kurssikavereitani.  Kävimme Patruunagallerian Lapuan Taidekoulun näyttelyssä.  Löysin sieltä kummityttönikin kauniita taideteoksia.  Galleriasta matkasimme sitten Maija-kurssikaverimme kotiin, jossa pidimme viimeisen Elämänkaarikirjoitus-kurssitapaamisen.  Syksystä kevääseen olemme käyneet omaa elämäämme ja sukuhistoriaamme läpi, aloittaen isovanhemmistamme.  Matka on ollut tunteikas - olen käynyt läpi iloisia asioita elämäni varrelta ja hyvinkin raskaitakin hetkiä.  Kirjoittaminen on ollut terapeuttista vaikkakin toisinaan hyvin voimiakin vievää.  Tässä kurssissa on ollut helpotus, että ei ole tarvinnut keskittyä oikeinkirjoitukseen eikä kieliopppiin, tärkeintä on ollut sisältö.  Ryhmästämme tuli hyvin läheinen.  On ollut mielenkiintoista kuunnella tarinoita eri vuosikymmeniltä.  Tästä onkin hyvä jatkaa ensi syksynä jollekin luovan kirjoittamisen kurssille.   Nyt raakatekstiä valmiina, jota voi alkaa työstämään miettien oikeinkirjoitusta ja sitä kielioppiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti