maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vaasan Kirjamessut 12-13.4.2014


En voinutkaan osallistua viikonloppuna sekä Tampereen että Vaasan kirjamessuille.  Valitsin sunnuntain messukaupungiksi luonnollisesti pohjalaisena Vaasan - haluanhan että tälläkin alueella pysyy kirja-alan messut.  Messukaverina oli mieheni ja vanhempani, ajoimme siis ensin Lapualta Ilmajoelle ja sieltä matkasimme yhdellä autolla kohti Vaasaa.  Ruumiinravintoa nautimme Vaasan ABC:n noutopöydästä ennen messuja.  Ajoimme autolla Prisman parkkiin, josta pääsi mukavasti messubussin kyytiin, mikä vei ihan messuhallin ovelle.  Vaasan kirjamessut olivat Pohjanmaan Suurmessujen yhteydessä Botnia-hallissa Mustasaaren kunnassa ihan Vaasan lähistöllä.
Nämä olivat vasta toiset kirjamessut, joille osallistuin.  Viime lokakuussahan oli Seinäjoella ensimmäiset kirjamessut, jotka taisivat jäädä viimeisiksi...
Seinäjoen kirjamessuihin verrattuna Vaasan messuilla oli huomattavasti enemmän messukävijöitä.   Kirjamessualue ei nyt kovin isommalta näyttänyt.  Messusosastot/pöydät oli melko nopeasti kierretty.  Pidin erityisesti Savukeitaan, Inton ja Haamukustannuksen osastoista.  Ruotsinkieliset Empati, Scriptum ja Svenska litteratursällskapet i Finland kiinnostivat myös.
Julia-lavalla ehdin kuuntelemaan Miina Supisen haastattelun loppuosan.  Muun messualueen kiertäminen vei aikaa ja mieheni ei välttämättä ollut niin kiinnostunut kirjailijahaastatteluista kuitenkaan.
Kiertelin antikvaaripöydätkin etsien tyttärelleni Vampyyripäiväkirjat 2. osaa tai jotain itselleni "tuon-minä-haluan-kirjaa" mutta ei löytynyt tällä kertaa.
Savukeitaan messuosastolta nappasin kaksi kirjaa parilla kympillä. Mietin kyllä, että ostanko Haamukustannukselta toisen kirjan mutta ihastuin kuitenkin japanilaisiin ja irlantilaisiin taruihin enemmän kuin Kummajaisten kylään tai Aaveiden Pohjanmaahan. 

Parinkympin ostosraha hiukan latisti fiilistä - tunne oli sama kuin olisi ollut koiranäyttelyissä ilman omaa koiraa.  Eipä sitä jaksa kehän laidalla koiria niin innokkaasti seurata kun ei pääse itse oman koiran kanssa kehään.   Eipä sitä siis jaksanut ihastella kirjapöytien antia kovin pitkään ettei alkanut harmittamaan kun ei voi ostaa tuota kirjaa ja tuota kirjaa...
Muun messualueen menin silmäillen paitsi tästä komeesta pelistä oli ihan pakko ottaa kuvan kun se oli niin lilanvärinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti