tiistai 13. toukokuuta 2014

Lukupiirin kirjallinen illallinen

Kirjaston lukupiirimme kokoontui eilen hyvän ruoan ja mielenkiintoisten kirjojen parissa Asian Diamonds-ravintolassa Kauhavalla.
Ravintola on melko uusi naapurikaupungissani. Olin itsekin ensimmäistä kertaa siellä. Yleisvaikutelma oli mukavan rauhallinen, ehkä musiikki välillä oli hiukan liian dominoiva kirjalliseen keskusteluumme.
Valitsin valmiin paketin kolmesta ruoasta: kevätkääryle pienen salaatin ja tulisen kastikkeen kera, valkoista riisiä ja porsaanlihaa vihannesten kera sekä jälkiruoaksi friteerattu banaani jäätelön kera.  A-oikeuksia ei tässä ravintolassa ole, enkä autoilevana olisi voinutkaan viiniä nauttia, joten vesi sai olla ruokajuomana.
Kevään viiimeisen lukupiirin teemana oli mielikirjat tai näitä suosittelen luettavaksi.  Upeita tarinoita lukupiiriläisillä oli erityisesti lempikirjoistaan.  Jälleen tuli kiinnostava lista nämä-haluan-lukea-kirjoja.
Tässä teillekin lukupiirimme mielikirjat/suositukset:
Leo Tolstoi: Anna Karenina
William Shakespeare: Venetsian vankilassa
Oscar Wilde: Balladi Readingin vankilasta
Barbara Taylor Bradford: Rahan ruhtinas
Nicholas Evans: Hevoskuiskaaja
Julie Kibler: Matkalla kotiin
Kirsi Ranto: Ole se valo joka olet
James Joyce: Ulysses (uusi suomennos Leevi Lehto)
Linda Lay Shuler: Vain aurinko muistaa (minun lempikirjani :) )
Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
Linda Olsson: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja
L.M. Montgomery: Anna-sarja, Runotyttö-sarja
Agatha Christien salapoliisiromaanit

Tolstoin Anna Karenina saattaisi olla minun tämän kesän lukukirjoista yksi, minä en ole sitä vielä lukenut kertaakaan. James Joycen Ulyssesestä keskustelimme hyvinkin paljon vaikka tätä uusinta painosta ei ollut lukenut meistä kuin vain yksi.  Minä innostuin tästä kirjahaasteesta - taidanpa toivoa sen joululahjaksi.  Sain idean (kirjaherätyksen: innostuu lukemaan jotakin kirjaa, joka saattaa olla hyvinkin haasteellinen luettava ja kirjan upea koko houkuttelee "osta minut") lukea Ulysses yhden vuoden aikana eli 365 päivässä (vai montako niitä päiviä nyt sitten vuonna 2015 onkaan). Eihän se tekisi kuin vähintään kolme sivua/päivä :)
Oman lempikirjani lisäksi olen lukenut tuosta listasta Nicholas Evansin Hevoskuiskaajan, Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinan, Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, L.M. Montgomeryn Annat ja Runotytöt ja yhden Agatha Christien; Kymmenen pientä neeekeripoikaa.

Kirjallinen illallisemme oli kaikinpuolin onnistunut ja miellyttävä ilta.  Pohdimme jo seuraavaa illallista - pikkujoulujen aikaan :)

Tänään on vielä Kyösti Wilkunan seuran kirjallisuuspiiri, jonka aiheena on pettymys.  Jonkinlaista runonpätkää olen mielessäni työstänyt tästä aiheesta.  Ennen iltaa on saatava jotakin kirjoitettuakin.

Kesäloma alkaa siis kaikkien kirjallisten piirien päätöksillä, mutta lukeminen ja kirjoittaminen eivät lomaa kaipaa - ainakaan päivää paria pidempää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti