lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kosto ikuisessa kaupungissa

Viime syksynä luin lukupiirissä Vera Valan esikoisdekkarin Kuolema sypressin varjossa.  Vasta nyt sain hankittua itselleni Arianna de Bellis-dekkarisarjan toisen osan, Kosto ikuisessa kaupungissa. Tilasin myös Lukulampun verkkokaupasta ykkösosan omaan kirjahyllyyn.
Matkasin parin päivän ajan Ariannan mukana Rooman kaduilla.  Murhatutkimuksen ja Ariannan menneisyyden verhon raottaminen piti minut pihdeissään.  Rakastan dekkareita, jossa sivutaan historian mysteereitä, Hammurabin laki oli minulle uusi juttu - monen asian lisäselvitys alkaa useasti romaanista.
Tätä kirjaa luettaessa herahti vesi kielelle lukiessa millaisia ruokia Arianna ystävineen valmisti ja nautiskeli.
Pidän Vera Valan tyylistä kirjoittaa myös uhrin näkökulmasta - se tuo lisäjännityksen odottaessa milloin henkilö murhataan.
Minä rakastan ihmisten salaisuuksia dekkareissa - minut tarina piti pimennossa loppuun asti. Murhaajan menneisyys järkytti - en voi olla ajattelematta miten paljon maailmassa on sellaista menneisyyttä kantavia ihmisiä... miten sellainen ihminen voi eheytyä...

Onneksi minulla on myös kolmas dekkari Villa Sibyllan kirous, sillä Kosto ikuisessa kaupungissa päättyi hyvin jännittävään kohtaan - olisi ollut tuskallista odottaa vuoden verran jatkoa tarinalle. Jotakin hyvää oli tässä, että nyt vasta luin kakkososan. 

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa, Gummerus, 2013
Mistä hankittu: tilattu verkkokaupasta Lukulamppu/Booky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti