lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vish Puri ja kadonneen palvelijattaren tapaus

Vish Puri, Mitä yksityisimmät etsivät Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja on chiliä rakastava intialainen yksityisetsivä. Hän tutkii avioliitto-ongelmia – uskottomuutta, onko jokin sopiva puoliso omalle tyttärelle/pojalle sekä ovatko työntekijät/liikekumppanit uskollisia. Vish Purilla on erinomainen apujoukko peitetarinoineen – ovatkohan apureiden nimet yhtä hauskat englanniksi kuin ovat suomennettu (suomentaja Tero Valkoselle kiitokset osuvista nimistä).
Tämä etsivätarina on sekoitus Agatha Christien Hercule Poirotia ja Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimistoa. Raakojen ja järkyttävien dekkareiden jälkeen on mukava lukea ”lempeämpää” rikostarinaa, vaikka tässäkin murhia sattuu.
Ihastuin intialaiseen elämänkuvaukseen ja opin monta uutta intialaista sanaa – kirjan lopussa oleva sanasto oli avuksi.
Minua hymyilytti lukiessani Vish Purin ”vahtikoirista”, kaksi labradorinnoutajaa Don ja Junior. :) Tuo koirarotu on erittäin tuttu minulle useammalta vuodelta.
Vish Puria sanotaan kyllä Intian Sherlock Holmesiksi, mutta jotenkin minä mielsin hänet jo ulkomuotokuvauksen puolesta enemmän Hercule Poirotiksi. Toivottavasti Vish Purista saadaan tehtyä elokuviakin - jotakin uutisia luin the Indian Sherlock Holmes-elokuvan suunnittelusta.
Vish Puri-dekkareita on suomennettu kaksi muutakin:
Vish Puri ja nauruun kuolleen miehen tapaus
Vish Puri ja kohtalokkaan voikanan tapaus
Nämä dekkarit aion myös hankkia omaan dekkarihyllyyni.
Vish Purilla (kirjailijalla) on hienot nettisivut – käykäähän kurkkaamassa!

Tarquin Hall: Vish Puri ja kadonneen palvelijattaren tapaus, Gummerus, 2012
suomentanut: Tero Valkonen
(engl. alkuteos: The Case of the Missing Servant, 2009)
Mistä hankittu: ennakkokappale kirjakaupalle 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti