tiistai 1. heinäkuuta 2014

Villa Sibyllan kirous


Rooman matkani Arianna de Bellisin mukana jatkui Villa Sibyllan kirouksen siivittämänä.  Tarina alkaa Giulian pelolla - kirjeitä, uhkaa, kuolema, kaiken hän kirjoittaa päiväkirjaansa.
Palataan nykyhetkeen Villa Sibyllassa.  Lorenzo de Curtisin perhe joutuu röystön kohteeksi - mikä on ryöstön tarkoitus?
Lorenzo vaimo Katia Levrini pyytää apua Ariannalta, sillä hän pelkää perheensä puolesta - uhkaavia kirjeitä on saanut myös Katia.
Katian kohtalon myötä Arianna ajautuu yhä syvemmälle Legio Sacrorumiin.  Ariannan oma menneisyys, jossa kummittelee el Lobo aukenee solmu solmulta.
Salaperäisen kultin lisäksi tarinassa kerrotaan miten rikollisen toiminnan lonkerot ulottuvat pankkimaailmaan, polittiisiin, uskonnollisiin ja muihinkin ylempiin virkamiehiin kaikkialla.  Vera Vala on omistanut tämän teoksen mm. Roberto Savianolle.  Mielenkiintoni heräsi Savianon Gomorra-kirjaa kohtaan.  Oma mafia-tietämys perustuu lähinnä elokuviin (en ole ihan jokaista Kummisetää kuitenkaan vielä katsonut) ja joihinkin dokumentteihin.  Mithralaisuus myös kiehtoo myös,  suomenkielistä kirjallisuutta ei näytä tästä löytyvän kuin kokoomateoksissa.
Tarinaan liittyy myös muukalaislegioona - salaperäisiä, mystisiä eliittisotilaita. Vera Vala suosittelee Petri ja Kyösti Pietiläisen Legioonalainen Peters-kirjaa aiheesta kiinnostuneelle lisäluettavaksi. Kyösti Pietiläisen omaan kokemukseen muukalaislegioonassa perustuvat kirjat olivat melko suosittuja kirjoja kirjakaupassa työskennellessäni.  Saatan minäkin nuo kirjat jossain vaiheessa lukea.
Ariannan tarinaa ei voi olla kertomatta ilman rakkaustarinaa eikä ilman herkullisia kuvauksia italialaisista ruoista.
Suden merkitys näissä kolmessa dekkarissa on ollut kiehtovaa sanaleikkiä ja mystiikkaa.
Minua kiehtoi tässä tarinassa enemmän Ariannan elämän salaisuudet kuin kuka oli murhaaja.
Minusta on tullut Arianna de Bellis-fani, kiitos ihastuttavan kirjailija Vera Valan.
Mitenkähän Ariannan tarina tulee jatkumaan seuraavassa kirjassa, sillä jatkuuhan se vielä Vera!

Vera Vala: Villa Sibyllan kirous, Gummerus, 2014
Mistä hankittu: arvostelukappale kustantajalta Blogat-palvelun kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti