maanantai 11. elokuuta 2014

Hyverunot

Pienen runokirjasen suuri merkitys ja voima on runoissa, jotka kertovat elämän hyveistä.  Kauniit pastellisävyiset "vesivärimäiset" taustat runoissa luovat harmoniaa.  Tämä kirja on sopivankokoinen pitää mukana käsilaukussa, repussa tai matkalaukussa elämän taipaleilla.

Ajatuksiani kirjasen runoista:

KYKY IHMITELLÄ

Onni on nähdä värikäs maailma konkreettisesti tai sielun silmin. Pienistäkin arjen asioista voi iloita ja löytää ihmeitä. Taivas ja maa - luovat maailman ihmeellisyyden.  Musiikki luo tunteita kuuloaistin avulla  mutta  musiikin värähtelyt voi myös tuntea. Elämä maailmassa saa olla myös seikkailua.

YSTÄVÄLLISYYS

Ole myös itsesi ystävä, siten voit olla toisille ystävä.  Pienetkin teot, ajatukset ovat kultahippusia ystävyyden matkalla - iloissa ja suruissa.

TYYNEYS

Tyyneys on elämän vakauden perusta, vaikeudenkin keskellä.  Aika kuluu ja asiat menevät eteenpäin - olemalla tyyni, olet vahvempi kestämään elämän aallokot. Tämä taito ei ole helppo minulle - salamaniskusta ja ukkosen jyrinästä on toisinaan pitkä matka poutasäähän.

KIITOLLISUUS

Kiitos elämän pienistä asioista, niistä hopeisista hetkistä elämän kultaisella keskitiellä. Kiitos elämän mullistavista kärrynpyöristä, jotka ovat pyöräyttäneet elämän huimasti ympäri, saaden kuitenkin minut jälleen jaloilleen pilvilinnoista - ihana tunne on olla onnensa kukkuloilla kiitollisena.

LUOVUUS/ITSENSÄ TOTEUTTAMINEN

Uskalla olla luova ja toteuta itse hassuimmatkin luovuuden unelmat - (taide)teokset saavat olla juuri sinun näköiset ja juuri sinun persoonaasi kuvaavat.

KÄRSIVÄLLISYYS

Osaanko aina olla kärsivällisesti läsnä, kun minua tarvitaan? Miten suhtaudun muiden ollessa kärsimättömiä? Tarvitsen tähän hyveeseen vahvuutta ja varmuutta.

ROHKEUS

Rohkeus on vahvuus elämän valtateillä. Uskalla astua päätieltä sivutielle, sivutieltä polulle ja polulta salaperäiseen metsään.

RAKKAUS

Rakastaa maailmaa, elämää - ihmisiä, eläimiä, kasveja, kaikkea elävää maan päällä ja taivaankaarella. Rakkaus on tunne syvältä sydämestä.

VIISAUS

Elämän viisauden puutarhureita - iduista ja siemenistä kasvavat taimet, taimista kasvavat valmiit kasvit, puut ja pensastot.  Etsi viisautta pienistä murusista löytääksesi kokonaisuuden.

Runokirjasessa kerrotaan Aristoteleen käsitys hyveistä.  Aristoteleen teos Nikomakhoksen etiikka (suom. 1989) on minulla lukematta - seuraavalla kirjastoreissulla voisin kirjan lainata.

Hyverunoja voi työstää myös hyvemaalauksen avulla. Tästä on myös ohjeet runokirjasessa. Tätä maalausta minäkin aion tehdä silloin tällöin - on mielenkiintoista nähdä miten hyveiden värit muuttuvat elämän varrella.

Sain Musigfi Studiolta myös toisen kirjasen, Hyvekorttien käyttöideoita. Kirjoitan ajatuksiani tästä kirjasesta, kun olen kokeillut hyvekortteja mm. kirjoittamiseni apuna.

Musigfi Studio: Hyverunot, Deltaspektri, 2014
Mistä hankittu: arvostelukappale kustantajalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti