tiistai 7. lokakuuta 2014

Professori Anni Isotalon tutkimuksia-sarjakuvat

Vauhdikas, jännittävä ja mysteerinen 4-osainen sarjakuva professori Anni Isotalon seikkailuista maailmalla.
Kuten olen aikaisemmissa sarjakuvablogipostauksissani kertonutkin, että enole lukenut vuosiin sarjakuvia edes sanomalehdistä.  Elokuussa rohkenin kirjaston aikuisten osaston sarjakuvahyllystä lainata muutaman sarjakuvan. Ja erään mainoksen sanoin voin sanoa, että siitä se sitten lähti - minusta tuli sarjakuvien ystävä.  Toki olen vielä aika valikoiva aiheiden suhteen - historia, kirjallisuus, kirjasto, koirat, luonto, pohjalaisuus.

Professori Anni Isotalo-sarjakuvat ovat Mikko Ketolan käsikirjoittamia ja Anssi Rauhala on tehnyt sarjakuvasovituksen, kuvat ja värityksen.

MARIAN KOODI - ensimmäinen Anni Isotalo-sarjakuva
Ihastuin Dan Browin romaanin perustuvaan elokuvaan Da Vinci-koodi.  Olen lukenutkin tuon romaanin.  Enkelit ja demonit-romaani on yhä lukematta, vaikka elokuvan olen nähnyt. Joitakin muita elokuvia ja tv-sarjoja olen katsonut, jossa on mm. Opus Dei.  Jokin tuossa katolisessa instituutiossa kiehtoo.  Mikko Ketola onkin kirjoittanut teoksen Opus Dei: vaiettu salaseura? (Minerva, 2006). Myös piispa Henrikin ja Lallin tarina on kiehtonut, vaikka lapsena siitä ensi kertaa koulussa kuullesani tuntui liiankin pelottavalta.  Ja tietenkin pohojaalasakka viehättyy Isonkyrön maisemista ja pohjalaiskytköksestä tarinaan - kyllähän sukunimi Isotalo siitä jo antoi viitteitä.
Anssi Rauhalan värikkäät sarjakuvat ovat miellyttäviä katsella - tulee mieleen lapsuuden Tintti-sarjakuvat.  Myös tekstien fontti on selkeätä luettavaa.

VALKOISEN MEREN TIMANTIT - toinen Anni Isotalo-sarjakuva
Anni Isotalo tapaa tässä tarinassa elämäänsä kuuluvan tärkeän ihmisen. Hiukan rakkauttakin Anni kokee, vaikka siinä luottamus petetäänkin. Jälleen on vauhdikasta menoa ja kiehtovia salaisuuksia sekoitettu historiaan.

BOSPORIN HELMI - kolmas Anni Isotalo-sarjakuva
Kiehtovien salaisuuksien parissa jatketaan.  Jännittävää historiaa Itämaan tietäjistä - jospa asiat ovatkin olleet näin...  Anni kokee rakkautta ja surua.

VATIKAANIN VANKI - neljäs Anni Isotalo-sarjakuva
Anni Isotaloa on uhannut mystinen nainen läpi sarjakuvien.  Miten Annin käy.  Minkä paljastuksen Anni saa paavin kautta.  Ja kuka onkaan elossa.....

Ilolla luin Anssi Rauhalan blogista  että on tulossa jossain vaiheessa viides Anni Isotalo-sarjakuva.  Mitähän salaisuuksia ja mysteereitä Mikko Ketola ja Anssi Rauhalan nyt ovat sarjakuvateokseen laittaneet - jännityksellä odottaen!

Mikko Ketola (käsikirjoitus) ja Anssi Rauhala (sarjakuvasovitus, kuvat ja väritys)

Marian koodi (Professori Anni Isotalon tutkimuksa 1), Kirjastudio, 2006
Valkoisen meren timantit (Professori Anni Isotalon tutkimuksia 2), Minerva, 2006
Bosporin helmi (Professori Anni Isotalon tutkimuksia 3), Minerva, 2007
Vatikaanin vanki (Professori Anni Isotalon tutkimuksia 4), Minerva, 2009
Mistä hankittu:  lainattu Lapuan kaupunginkirjasto, Kauhavan kaupunginkirjasto ja Kortesjärven kirjasto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti