lauantai 8. marraskuuta 2014

Luku- ja opiskeluhaasteita marraskuun alussa

Pyhäinpäivänä aloitin Karo Hämäläisen marraskuun  lukuhaasteen Sanni Antelon koskettavalla kirjalla Ihmeellinen taulu.  Ostin kirjan vuosi sitten Seinäjoen kirjamessuilta, jolloin oli kulunut vuosi nuoren Siiri-koiramme äkillisestä poismenosta vakavan sairauden vuoksi. Tänä vuonna saatoimme perheemme viimeisen labradorinnoutajan sateenkaareen tuolle puolen 20.10.  Rita sairastui vakavasti keväällä ja lokakuussa kipuihin ei enää lääkkeet tehonneet.  Rita sai meidän kanssa viettää antoisaa koiran elämää 7,5 vuotta.  Talo on ollut hyvin hiljainen, kun ei enää kuulu mustien tassujen rapinaa, ei mustan kuonon tuhinaa eikä hännän heilahdusta aamutervehdyksenä. Ehkä jonain päivänä vielä perheeseemme labradoripentu tulee, mutta nyt se ei ole mahdollista taloudellisesti ja toisaalta opiskelunikin vaativat suuren osan ajastani nyt. 

Ihmeellinen taulu kertoo lapsista, jotka näkevät mummolassa seinällä taulun mustasta labradorinnoutajasta.  Taulu on salaperäinen, se vie lapset tapaamaan toiseen maailmaan tuota mustaa koiraa.  Kirjassa on lyhyitä sadunomaisia tarinoita mustan koiran elämästä.  Kirjan viimeisessä tarinassa kerrotaan miksi tarinan koira on toisessa maailmassa.  Kaunis ja koskettava tarina koiran menettämisestä.  Kirja on myös lohduttava ja sopiva kirja luettavaksi lapsienkin kanssa, joiden oma  koira tai läheinen koira on kuollut. Kirjassa on kaunis Mari Lepistön piirroskuvitus .

Kirjaa lukiessani kävin jälleen läpi kaikki seitsemän koiran luopumista - yksi saksanpaimenkoira ja kuusi labradorinnoutajaa.  Kyynelehtimättä en voi koskaan mitään koiran menettämiseen liittyvää lukea tai katsoa - aina tulee mieleen omien koirien lähdöt.  Ihanat muistot jokaisesta koirastamme lohduttaa ja saa hymyilemäänkin muistellessa.

Tässä kollaasikuva edesmenneistä koiristamme: 

Sanni Antelo: Ihmeellinen taulu, Kustannus HD, 2012
piirrokset: Mari Lepistö
Mistä hankittu: ostettu uutena Seinäjoen kirjamessuilta 2013

Kirjastoalan tradenomiopinnot jatkuvat verkko-opintoina Oulun ammattikorkeakoulussa. Sain työvoimaviranomaisten kanssa asiat kuntoon ja nyt voin rauhassa keskittyä opintoihin  sekä työpaikan hakemiseen.  Ensi viikolla on jälleen Oulun reissun edessä - kiva päästä jälleen yhteen lempikaupungeistani.  Mukava on myös tavata opiskelukavereita ja opettajia livenäki vaikka olemme toki tuolla virtuaalimaailmassa nähneet toisiamme luennoilla web-kamerankin kautta.
Opiskelutehtäviä on ollut kiitettävästi.  Tänään olen kuunnellut nauhoitettuja luentoja ja iltapäivästä on tarkoitus kirjoittaa asiantuntijaviestinnän viimeinen tehtävä eli matkaraportti.  Opiskeluaikatauluni on pitänyt melko hyvin.  Tehtävät ovat olleet osittain hyvinkin haasteellisia, varsinkin excel-tehtävät vielä mietittytävät, että saanko tehtyä kaiken vai tarvitsenko lisäopetusta/kertausta.

Opintoihin liittyvien kirjojen lisäksi on lukenut kaunokirjallisuutta päivittäin vähintään 30 sivua, kuten marraskuun haasteeseen kuuluu :) Olen lukenut kahta kirjaa vuorotellen, joten vielä en ole päässyt yhtään kirjaa loppuun.  Luulenpa, että viikonlopun aikana saan toisen kirjan luettua loppuun, josta kirjoittelen blogiin myöhemmin. Tässä siis marraskuun ensimäisen viikon lukuhaastekirjani:

Sanni Antelo: Ihmeelinen taulu 56 sivua (luettu loppuun)
Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli  152 sivua/398
Orvokki Autio: Kotipesä sivut 128-18/251
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti