sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kirjan ja ruusun päivä-ostoksilla ja kirjastoalan opiskelua

Kävin torstaiaamulla Herättäjän kirjakaupassa (KIPA) Kirjan ja ruusun päivän ostoksilla.  Ostosbudjettini oli 20€.  Kiertelin ympäri kirjakauppaa katsellen ja selaillen romaaneja, runokirjoja ja tietokirjoja.  Join kirjakaupan tarjoaman teekupposen ja mutustelin  korvapuustin - siinä samalla mietiskelin, että minkä kirjan nyt sitten ostaisin.  Uutuusromaanit ja monet tietokirjat olivat toki parinkympin budjetin ulkopuolella, joten katselin tarkemmin runo- ja mietekirjoja.  Anna-Mari Kaskisen ja Marleena Ansion kirjat olivat valitsemani kirjan rinnalla vaihtoehtoja.  Valitsin kuitenkin Irja Askolan hengellisen kirjan (kirjastoluokan mukaan se kuuluisi hartauskirjallisuuteen) Pyhän kanssa piilosilla (Kirjapaja, 2014). Pidän Irja Askolan runoista, jotka hän on tehnyt yhdessä Anja Porion kanssa.

Miksi minä sitten käy kirjakauppaostoksilla Kirjan ja ruusun päivänä?

Haluan kerätä kaikki Kirjan ja ruusun päivänä julkaistut teokset. Tämähän oli neljäs tälläinen kirja. Tarkoitus on nuo kirjat jonain päivänä myös lukeakin :)  Kirjojahan siis tulee ostettua, vaikka niitä ei pitkään aikaan ehtisi vielä lukeakaan.
Haluan tukea kirjakauppoja, kirjailijoita ja kustantajia ostamalla kirjoja.
Toivon, että tämä kampanja jatkuu vielä pitkään vuodesta toiseen - se riippuu meistä jokaisesta. kirjanostajasta.
Ihanne olisi käydä kerran kuukaudessa kirjakaupassa kirjaostoksilla, mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista - opiskelukirjojakaan en ole pystynyt ostamaan itselleni, vaikka olisin halunnut.

Samana päivänä kävin myös Kauhavan kaupunginkirjastossa tekemässä työharjoittelusopimuksen. Elokuun alussa aloitan ensimmäisen kirjastoalan työharjoitteluni näiden opintojen myötä (olenhan toki aikoinaan ollut TET-harjoittelussa kirjastossa ja merkonomiopiskelujen aikana saimme taisteltua kirjastolinjalle hurjat pari viikkoa työharjoittelua 80-luvun lopussa :) ).  On mukava päästä pitkästä aikaa käytännön töihin, johan tässä ollaan kohta oltu "kotosalla" puolitoista vuotta.

Tottahan minä lainasin "muutaman" kirjan opintoihin liittyen ja muutaman muunkin - lukea olen ehtinyt tässä viime viikkoina, mutta tänne blogiin, en ole ehtinyt montaa kirjablogausta tehdä koulutehtävien lomassa.  Vielä muutama viikko virallisesti koulua ja sitten on kesäloma. Jonkin verran teen opintoja kesä-heinäkuussakin, mutta aion pitää opiskelulomaa ladaten aurinkoenergiaa syksyä varten.

Kevään opintohin ja kirjasivistykseen sopivia kirjoja

Aakkosten alkupäästä valittuja aikuisten romaaneja, nuorten romaaneja, lasten romaaneja ja pari hengenravintokirjaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti