perjantai 10. heinäkuuta 2015

Adele: tähden tarinaRolling in the Deep oli mun kesälauluni vuonna 2011.  Adelen ääni ja laulun tempo lumosi mut, vaikka laulun tarina ei sovikaan mun elämääni. Aina ei tarvitse laulun tarinan koskettaa henkilökohtaisesti - ääni ja rytmi riittävät. Toinen Adelen upea laulu, josta erityisesti pidän on Skyfall. Tänä vuonna saattaa ilmestyä hänen kolmas levynsäkin.

Adelen tarina ei ollut entuudestaan tuttu minulle. En edes tiennyt mistä hän on kotoisin.  Adelen tarina alkaa lapsuudesta. Kirjassa on paljon kauniita kuvia.  Adele on käynyt Brit Schoolin, jossa opiskellaan viihteen, taiteen ja viestinnän aloja. Adele kirjoitti 18-vuotiaana ensimmäisen laulunsa Hometown Gloryn.  Viimeisenä opiskeluvuotenaan hän kirjoitti lauluja lisää. Adelen tuttu teki hänelle MySpace-sivut ja lähetti laulut internetlehti Platformille. Sitä kautta löydettiin Adele musiikkimaailmaan.

Adelella oli ongelmia äänensä kanssa ja hänen äänihuulista löytyi polyyppi. Se jouduttiin leikkamaan marraskuussa 2011. Leikkauksen jälkeen Adelen täytyi olla puhumatta kaksi kuukautta, mikä oli aika haastavaa puheliaalle laulajattarelle.  Avuksi hän otti kännykkäsovelluksen, joka puhui hänen puolestaan.  Leikkaus onnistui täydellisesti. Adele palasi estradille Grammy-gaalassa 2013.

Adelen laulut kertovat hänen henkilökohtaisesta elämästään.  Rakkaustarinoista, jotka päättyivät pettymykseen. Hän tapasi nykyisen miehensä 2011. Mielenkiinnolla odotan miten tämä rakkaustarina ja äidiksi kasvaminen näkyvät hänen tulevissa lauluissaan.

Sarah-Louise James: Adele: tähden tarina, Schildts & Söderströms, 2012
suomentanut Jussi Korhonen
(engl. alkuteos Adele. A Celebration of an Icon and Her Music, 2012)
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti