perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ainutlaatuinen Robbie

Artistien elämäkerrat kiinnostavat heidän musiikkinsa myötä - en muista, että olisin lukenut ensin artistista kirjan ja sitten vasta kuunnellut hänen musiikkia.  Robbieta tulee kuunneltua silloin tällöin, pari hänen cd:täkin löytyy omasta levykokoelmastani.
En tiennyt, että Robbie isä on ollut koomikko. Isän musiikkimaku: Frank Sinatra ja Ella Fitzgerald tekivät vaikutuksen myös Robbieen. Samoin osa esiintymistaidosta ja -innosta on isän perintöä. Muutenhan isä ei Robbien elämässä ollut - Robbie äiti ja isoäiti huolehtivat hänestä.

Take That-fani en ole koskaan ollut, vasta Robbien soolouran aikana kiinnostuin hänen musiikista. Robbien musiikkitarinan alku on melkein samanlainen kuin Ricky Martinin - poikabändistä soolouralle.

Robbien alkoholi- ja huumesekoiluista tiesin jotakin - päihteet saavat ihmisen tekemään älyttömiä asioita.  Ne myös aiheuttavat mielialan vaihteluita. Kirjassa olevista kuvista näkyy enimmäkseen Robbien toilailut.

Varmaan myöhemmin saatan lukea jommankumman näistä englanninkielisistä kirjoista: Paul Scott: Robbie Williams: Let Me Entertain You (Andre Deutsch, 2013) tai Paul Scott: Robbie Williams: facing the ghosts  (Readhowyouwant, 2013)

Kirja päättyy jo vuoteen 2004 - paljon on Robbienkin uralla ja elämässä tapahtunut seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Emily Herbert: Ainutlaatuinen Robbie, Minerva, 2007
suomentanut: Virva Pitsinki
(engl. alkuteos: Robbie: A Life Less Ordinary)
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjastoEi kommentteja:

Lähetä kommentti