perjantai 10. heinäkuuta 2015

PMMP - Koko show

Rusketusraidat-video on jäänyt mieleen - ja sitä muistan monesti tv:stä katsoneeni. Nettiyhteys kotona oli hyvin uusi asia ja nopeus oli aivan liian hidas katsoa videoita jostain youtubesta. Tyttäreni on kuunnellut ja digannut PMMP:tä (taitaapa hänellä olla Veden varaan cd:kin) teini-ikäisenä - hänen myötä olen kuunnellut myöhemminkin bändin biisejä.  Pariterapiaa on ollut yksi suosikkibiiseistäni sekä koskettava Lautturi.

Vain elämää ja Tähdet tähdet toivat lisäkiinnostusta Paulaa ja Miraa kohtaan - ihailin kummankin esiintymisiä ja heittäytymistä erilaisiin genreihin.  PMMP keikkoja olen katsonut tv:stä - yhdellekään livekeikalle en päässyt. Se nyt ei ole outo asia mun kohdalla, kun muutenkin olen ollut artistien/bändien keikoilla viime vuosina tosi vähän.  Ei ole ollut rahaa lippuihin eikä mahdollisuutta omaa pitäjää kauemmas lähteä. 

Mesenaatin kautta halusin tukea PMMP-dokumenttia, joten sijoitin siihen ja sain myös pakettihintaan komian kirjastokassin.  :)  Tuota dokumenttia en ole vieläkään katsonut - josko sen tässä kesän aikana ehtisi katsomaan.

Koko show kirja on upea valokuvateos keikoilta. Olisin ehkä halunnut enemmän tekstiäkin (ehkä bändihistoriikki joskus julkaistaan) mutta tähän teokseen lyhyet kommentit ja muistelut sopivat erinomaisesti.  Aku-Axel Muukka on saanut valokuvissa esiin hyvin sen, millainen oli PMMP.  Kirjaa katsellessa nauttii ja aistii PMMP:n keikkafiiliksiä vaikka itse ei olisikaan koskaan heidän keikoillaan livenä ollut.

Aku-Axel Muukka: PMMP, Docendo, 2014
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjastosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti