tiistai 8. syyskuuta 2015

Kansainvälisenä lukutaidon päivänä


Tänään on vietetty jälleen kansainvälistä lukutaitopäivää.  Tänään alkoi myös Suomen Pakolaisavun Lahjoita lukutaito-kampanja  Lukutaitokampanja haastaa meidät mahdollistamaan lukutaitokoulutuksen vähintään 450 pakolaiselle. Olen mukana tässä Lahjoita lukutaito-mesenaatti-kampanjassa.  Lukutaito on arvokas taito päästä sisälle tarinoiden ihmeelliseen maailmaan. Se luo taidon ymmärtää informatiivista tekstiä.  Lukutaito auttaa oppimaan erilaisia asioita ja se auttaa ymmärtämään erilaisia ihmisiä ympäri maailman.

Osallistuin myös tänään #minäkinluen -mielenilmaukseen Kauhavan kirjastossa, jossa olen viimeistä viikkoa suorittamassa kirjastoalan opintojen yleistä työharjoittelua.  Pilvinen päivä soi meille lukuhetken verran auringonpaistetta ja hiukset tuulessa hulmuten luimme kirjoja - kirjaston väki ja asiakkaat.  Itse valitsin lukuvälineeksi kirjaston tabletin (omakin tabletti oli mukana, mutta tekniikka petti juuri tänään, vaikka eilen kaikki toimi hyvin).


Eilen alkoi Koko kansa lukee - e-kirjakamppanja.  Kampanja kestää syyskuun loppuun saakka. Kampanjan aikana kirjastojen kautta on mahdollista lukea Tommi Kinnusen Neljäntienristeys tai Kaj Korkea-ahon Gräset mörkare på andra sidan.  Näiden kahden e-kirjan lisäksi tai vaihtoehtona voi lukea muitakin teoksia oman kirjaston e-kirjavalikoimasta tai ostaa e-kirjaverkkokaupoista e-kirjan itselleen.  Minulla on yksi e-kirja saatuna kirjailijalta, joten nyt on hyvä motivaatio vihdoin lukea sekin - toivottavasti, saan tablettini toimimaan, sillä läppäriltä lukeminen ei innosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti