tiistai 22. joulukuuta 2015

Eeva Eerolan hartauskirjat

Heinäkuussa luin Eeva Eerolan Kotoa näkyy valo-teoksen. Nämä kaksi kaunista kirjaa löysin omasta kaupunginkirjastosta.

Kätesi avaat meille

Eeva Eerolan tekstit myötäilevät Martti Lutherin rukouksia. Nämä rukoukset ovat vuoden 1948 Katekismuksesta: Miten perheenisän tulee opettaa huonekunnalleen aamu- ja iltarukous sekä ruokarukous.  Enpä ole tainnut Katekismusta lueskella sitten rippikouluaikojen.  Omasta kirjahyllystä löytyy pokkariversio vuodelta 2000 sekä lastemme saamien virsikirjojen liitteenä.  Ehkä olisi aika jälleen tutustua ja mietiskellä katekismusta...

Voimia ja varjelusta 

"Elämäämme liittyy monenlaisia vaiheita. Kaikilla on valoisia vaiheita ja helppoja hetkiä, mutta myös murhetta, ikävää ja vaikeuksia. Usein meitä painavat lisäksi läheisten asiat. Silloin tulee tunne, ettemme jaksa enää"  (s. 4)

Hengelliset tekstit ovat tänä vuonna olleet voimavarani, kun on tuntunut, ettei pysty kenellekkään omaa tuskaansa täysin kertomaan, eikä kukaan ihminen voi toiselta sitä pois ottaa.... olen löytänyt uskoni, siihen, että on joku joka sen voi tehdä ja se on Jumala.  Tuskaa Hänkään ei kokonaan pois voi ottaa ja en sitä toivokaan, mutta Jumala rakkaus ja armo kantaa kaikesta huolimatta. 

Eeva Eerola: Kätesi avaat meille, Kirjapaja, 2008
Kansi ja taitto: Liisa Holm
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

Eeva Eerola: Voimia ja varjelusta, Kirjapaja, 2011
Kansi ja taitto: Liisa Holm
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti