lauantai 19. joulukuuta 2015

Jouluaamun kissanpentu

James Herriotin eläinlääkäri-romaanit ovat olleet suosikkejani jo teini-iästä saakka. Samoin on tullut katsottua Kaikenkarvaiset ystäväni-sarjaa televisiosta vuosien varrella. Tänä vuonna joulumme on erilainen, kun tyttäremme tulee joulunviettoon Iris-kissansa kanssa.  Viime jouluna meillä oli koiraton joulu - Rita-koiramme lähti 7-vuotiaana koirien taivaaseen syksyllä 2014 vaikean sairauden murtamana. Tuleeko tulevaisuudessa kotiimme vielä uusi koira, jää nähtäväksi, kun saan kirjastoalan opinnot päätökseen - nyt ei ole omalle koiralle aikaa riittävästi.   Omaa kissaa tuskin meille tulee :) Tyttären Iris-kissan vierailut riittävät, vaikka onkin haikeata, kun Iris lähtee kotiin takaisin.  Onneksi tytär asuu sopivan matkaan päässä, että voimme vierailla heilläkin usein. :)

Jouluaamun kissanpentu-tarina on koskettava ja saa kyyneleet silmiin.  Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu - Milla-kissan elämä jatkuu Kasper-pojan myötä.  Rouva Pickeringin ihastuttavat bassetit luovat kissan ja koirien ystävyyden.

Ruth Brownin kuvitus tuo kirjan tarinalle sen ansaitseman herkkyyden.


Tässä kuvassa tyttäremme maatiaiskissa Iris 1-vuotiaana marraskuussa :) ♥ James Herriot: Jouluaamun kissanpentu, Otava, 1987
kuvitus: Ruth Brown
suomennos: Anja Haglund
(engl. alkuteos: The Christmas Day Kitten, 1976, 1986)
Kannen kuva: Ruth Brown
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti