tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pinnan alla


Lapuan kirjaston Kirjaklubin toinen lukupiikirja oli Viveca Stenin Pinnan alla.  Tämä olikin ensimmäinen hänen dekkarinsa - aika moni pohjoismainen dekkaristi on vielä tutustumatta.

Tarinassa kuljetaan Sandhamnin saarella lähellä Tukholmaa nykyajassa 2000-luvulla sekä menneisyydessä 1890-luvulta 1960-luvulle. Alkupuolella kiinnostuin enemmän menneisyyden ihmisten tarinoista. Heidän traagisten elämänkohtaloiden tarinoita odotin ja halusin lukea nykyajan kertomuksen aina nopeasti päästäkseni taas lukemaan miten Thorwaldin käy.

Nykyajan ihmisten tarinat olivat enemmän ihmissuhteitten selvittämistä - eroja, pettämistä kun taas menneisyyden ihmisten tarinoissa oli järkyttävää draamaa. Silti minäkin oli kahden vaiheilla, kuka oli murhannut nuoren Linan.

Viveca Sten on kirjoittanut dekkarin hyvin - sitä haluaa jatkaa sivu sivulta, kunnes saa selville kaikki salaisuudet ja murhaajan.  Ehkä vielä enemmän olisin kaivannut dramatiikkaa murhaajan kiinnisaamiseen lopussa. Jotenkin jäi sellainen tunne, että loppu selvisi liiankin helposti.

Murhaa tutkineen poliisin kohtalo jää avoimeksi, mutta tiedän että Sandhamnin murhat-tarinat jatkuvat, joten tuskin hän on yhtä päähenkilöä surmannut.

Olen tainnut jonku osan katsoa kirjoista tehtyä tv-sarjaakin.  Kyllä näitä Stenin dekkareita voisi toisenkin lukea.

Viveca Sten: Pinnan alla, WSOY, 2010
suomentanut  Sirkka-Liisa Sjöblom
(ruotsl. alkuteos I grunden utan skuld)
Sandhamnin murhat 3
Mistä hankittu: lukupiirikirja Lapuan kaupunginkirjasto

Pinnan alla ovat käyneet myös seuraavat kirjablogistit:

Hemulin kirjahylly
Kirjakuu
Kulttuuri kukoistaa
Lukuvuosi
Nenä kirjassa
Nooran Kirjablogi
Ullan Luetut kirjat
Yöpöydällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti