tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kukkien kieli

Kukkien kieli-romaani on tarina nuoren naisen elämästä - menneisyyden ja nykyisyyden tarinat kulkevat limittäin.  Victoria on ollut sijaiskotilapsena useassa paikassa, kunnes hän pääsee Elisabethin kotiin - kukkien kielten opetus alkaa, mutta miten käy Victorian kohtalon viinitarhalla....

Kukkakaupan Renata on toinen pelastava enkeli Victorian elämässä, kun hän on täyttänyt kahdeksantoista eikä yhteiskunta enää ole hänestä vastuussa - Victoria on omillaan.

Victoria kohtaa Grantin kukkatorilla - menneisyyden tragediat selvitetään, vaan miten käy, onko tarinalla onnellinen loppu?

Kukkien symbolinen kieli kulkee luonnollisesti tarinan mukana - se lumoaa minut kiehtovalla kielellään.  Menneisyyden salaisuudet aukeavat terälehti terälehdeltä.

Victoria viettää kirjastossa aikaa tutkien kukkien kieltä tarkemmin - valmistaen oman kukkien kielilaatikon kuvineen ja teksteineen. Hänestä tulee taitava kukkien viestien tekijä -  kukkakaupan asiakkaat haluavat hänen kukkakimppujaan.  Elämä alkaa sujumaan hyvin, kunnes Victoria huomaa olevansa raskaana - lapsen syntymä tuo kipeitä asioita menneisyydestä pintaa ja hänen on tehtävä vaikeita päätöksiä käymällä pohjamudissa.

Kirjan tarina on kaunis ja samalla karu - tarina rakkaudesta, rakastetuksi oppimisesta, itsensä hyväksymisestä, anteeksiannosta.

Kirjan lopussa Victorian kukkasanakirja - näin kesällä tekisi mieli tutustua paremminkin oman puutarhan kukkiin ja omiin lempikukkiin, mitä minä niillä viestinkään....

Vai lähtisinkö minäkin omalle kirjastomatkalle kukkien kieli-kirjojen pariin, nämä kirjat löytyvät  Lakia kirjastot-kirjastoista:

Jan Baldwin: Kukkien kieli (Arkki, 2009)
Pentti Lempiäinen: Sano se kukkasin: kasvit vertauskuvina (WSOY, 1992)
Kukkien kieli, suom. Saima-Liisa Laatunen (Tammi, 1986)
Laura Peroni: Kukkien kieli (WSOY, 1986)

Vanessa Diffenbaugh on kirjoittanut toisenkin romaanin: We Never Asked for Wings: A Novel (Ballantine Books, 2015)


Kukkien kieli-kirjasta ovat blogissaan kirjoittaneet:

Annelin lukuvinkit
Kiveen kirjoitettu
Kirjasähkökäyrä
Koko lailla kirjallisesti
Tarinauttisen hämärän hetket


Ihastuttavan kirjavinkkivideon on tehnyt Eiko:
Vanessa Diffenbaugh: Kukkien kieli, WSOY, 2012
suomentanut: Leena Tamminen
(engl, alkuteoes The Language of Flowers, 2011)
Mistä hankittu: ennakkokappale kirjakaupalle

1 kommentti: