Mimmi Lehmä ja Varis juhlivat : sarjakuva

Kauhavan kirjaston ensimmäinen kesän lukubingokirjani lastenkirjoissa on ihastuttava sarjakuva Mimmi Lehmästä ja Variksesta.

Mimmi Lehmä ja Varis-kuvakirjat olivat lempikirjojani, joita luin lapsilleni heidän ollessaan alle 10-vuotiaita - ja ilmeisesti lapsetkin niistä tykkäsivät, kun eivät kieltäytyneet kuuntelemasta :) Näihin tarinoihin oli ilo eläytyä - voi muu-u ja kraak kraak :D Nytkin teki mieli lukea tämä sarjakuva ääneen, mutta luulenpa, että  mieheni ei olisi ollut yhtä innokas kuuntelija kuin lapsemme aikoinaan.

Jujja ja Tomas Wieslander kirjoittivat Mimmi Lehmä ja Varis tarinoita yhdessä, joihin Tomas teki kuvituksen. He kuuluivat ruotsalaiseen Vardagsgruppen-ryhmään, joka julkaisi lastenlauluja, lastenkirjoja ja teki lastenteatteriesityksiä.  Tomas Wieslander kuoli 1996. Jujja Wieslander jatkaa Mimmi Lehmä ja Varis-tarinoita, joihin kuvituksen tekee Sven Nordqvist. Seuraavassa videossa he kertovat Mimmi Lehmä ja Varis-kirjojen syntymisestä.
Sven Nordqvistin piirtämät Mimmi Lehmä ja Varis ovat hahmoja, jotka saavat hyvälle tuulelle. Norqvist piirtää paljon värikkäitä yksityiskohtia kuten Mauri Kunnaskin. Sarjakuvakirjaksi Norqvistin kuvista ovat tehneet piirrokset: Micaela Favilla ja väritys: Elin Fahlstedt ja Anna Åhlén

Suomentaja Terhi Leskinen on kirjoittanut oivalliset käännökset Jujja Wieslanderin teksteihin. Mimmi Lehmän ja Variksen persoonat tulevat hyvin esiin teksteissäkin - tätä sarjakuvaa on ilo aikuisenkin lueskella, vaikka kaipaakin isompia kuvakirjakuvia. joihin on tottunut.

Mimmi Lehmällä ja Variksella on mainiot nettisivut - kannattaa käydä kurkkaamassa!

Mimmi Lehmä ja Varis-sarjakuvan ovat lukeneet myös:

Kirjakaapin avain
Sininen keskitie

Jujja Wieslander ja Sven Nordqvist: Mimmi Lehmä ja Varis juhlivat, Kustannus Mäkelä, 2016
sarjakuvan piirrokset: Micaela Favilla, väritys: Elin Fahlstedt ja Anna Åhlén
suomennos: Terhi Leskinen
(ruotsl. alkuteos: Mamma Mu firar Kråkan, 2015)
Mistä hankittu: lainattu Kauhavan kaupunginkirjasto

Kommentit

Suosituimmat postaukseni

Runojen matkassa

Havahtuminen

Ihmeitä nyt: 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan