sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Sininen huone

Kauhavan kirjaston kesälukubingon nuorten kirjojen ensimmäinen bingo-osuma on "yli 300-sivuinen kirja"  Sininen huone-romaanissa on 312 sivua, joten se täyttänee kriteerit :)

Mila Teräs on uusi kirjailija minulle - luonnollisesti nimi on jäänyt mieleen esimerkiksi Elli-kirjoista .

Sininen huone on 17-vuotiaan Sigridin selviytymis- ja kipuilutarina raskaudesta, oman identiteetin etsimisestä ja siitä millaisia tunteita ja ajatuksia yllätyksenä tullut raskaus tuo tulleessaan lähipiirissä.

Romaani on tukitarina samassa tilanteessa olevalle nuorelle, nuoren ystäville ja vanhemmille. Se on myös herkkä ja realistinen kuvaus miltä tuntuu olla raskaana "vääränikäisenä" - yhteisön ja terveydenhoidon viranomaisten reagoinnit satuttavat väärillä sanavalinnoilla.

Sigridin biologisen edesmenneen isän muisteleminen ja isän siskon tapaaminen tuovat Sigridin indentiteettiin kadoksissa olleen palasen.

Sigridin ja Sampsan rakkauden kuvaaminen on kipeätä, aavistaen miten siinä käy....

Vilja-tytön ja Sigridin suhteesta olisin lukenut enemmänkin - hänen kohtalonsa jää lukijan pohdittavaksi...

Mielenkiintoista on kuvata kirjan tunteita ja teemaakin sinisellä huoneella - tulee mieleen aikaisemmin lukemani Kukkien kieli, jossa raskaana oleva Victoria kuvataan myös siniseen huoneeseen... onko raskaudella tai äitiydellä jokin symbolinen merkitys sinisessä huoneessa vai onko tämä vain sattumaa?


Sininen huone-kirjasta ovat blogissaan kirjoittaneet:

Kirjaimin kerrottu
Kirjapuutarha
Notko, se lukeva peikko

Mila Teräs: Sininen huone, Otava, 2006
Kannen suunnittelu: Piia Aho
Mistä hankittu: lainattu Kauhavan kaupunginkirjasto
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti