tiistai 12. heinäkuuta 2016

Herättäjäjuhlat Vantaalla 8-10.7.2016

Herättäjän Kirjakaupan Herättäjäjuhlat-valmistelut ovat olleet käynnissä jo kesän alussa. On tilattu kustantajilta ja muilta tavarantoimittajilta kirjoja, musiikkicd:tä ja lahjatavaroita myytäväksi kirjakaupan kojuilla Herättäjäjuhlilla. Viimeiset viikot on tehty tuote/kirjalistat jokaisen myyntipöydän kansioihin: musiikki ja virsikirjat, raamatut/kirjat/lastenkirjat/alekirjat/lahjatavarat. On pakattu tarpeelliset tavarat jokaisen myyntikojun tarvikelaatikkoon. On tehty tarvittavat mainosesitteet ja jaettu ohjeet miten toimia kassojen kanssa.  On värvätty talkooväkeä kirjakaupan henkilökunnan lisäksi. Saapuneet kirjat ja muut tavarat on käsitelty: tarkistettu lähetyslistat, hinnoiteltu tuotteet ja pakattu kaikki pahvilaatikoihin ja lopuksi lastattu lavalle.  Torstaiaamulla kuorma-auto sitten lastattiin täyteen Lapualla Herättäjän Kirjakaupan ja Herättäjä-Yhdistyksen myytäviä tuotteita ja siitä ne lähtivät odottamaan meitä Vantaalle.

Herättäjä-Yhdistyksen ja Herättäjän Kirjakaupan henkilökunta ja talkooporukka lähtivät perjantaiaamulla 6.45 Lapualta kohti Vantaata. Niina jäi pitämään kirjakauppaa auki perjantain ja lauantain Lapualle. Minulle tälläinen reissu oli ensimmäinen - Herättäjäjuhlille osallistuminenkin vasta toinen, kun olin muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa täällä Lapualla.

Yhden pysähdyksen taktiikalla piipahdimme kahvilla ABC Pirkkalassa. Puolen päivään aikaan olimme perillä Myyrmäen urheilupuiston alueella Vantaalla, jossa Herättäjäjuhlat pidettiin. Kävimme ensin syömässä maittavaa ruokaa: riisiä ja broilerikastiketta Herättäjäjuhlien ruokapisteellä. Ehdin ennen kirjakaupan kojujen myyntikuntoon laittamista vähäsen kierrellä alueeela, joka oli vielä ennen juhlien alkua melko tyhjä.

Reippaasti sitten availimme pahvilaatikot ja asettelimme kirjat ja muut tuotteet myyntipöydille. Parissa tunnissa oli kaikki paikoillaan. Osa kirjoista tuli vielä kustantajalta suoraan Herättäjäjuhlille - ne oli onneksi valmiiksi jo hinnoiteltuna. Kassat saatuamme alkoi juhlaväkeä kerääntyä  aluelle ja tulivat tekemään ostoksiaan. Ensimmäiset Veisuut juhlakentällä alkoivat klo 16.00. Oli koskettavaa kuunnella Siionin virsien veisuuta. Perjantaipäivä meni nopeasti iltaa kohti - kirjoja myyden ja niistä pikaisesti keskutellenkin.  Kahdeksan aikaan aloimme laittamaan myyntikojuja kiinni ja lähdimme bussilla majoituspaikkaamme Holman kurssikeskukseen Klaukkalaan. Naiset yöpyivät Impivaara-rakennuksessa ja miehet Jukolassa.  Iltamyöhällä piti olla vielä rantasauna, mutta naisten sauna olikin unohtunu laittaa lämmitykseen, joten me kävimme sitten suihkussa pelkästään. Minäkin kävin jopa itse kastamassa järvessä, mutta en tarjennut olla siellä sen kauempaa.  Iltapalaa oli jonkin verran tarjolla ja sitä vielä haukattiin ennen nukkumaanmenoa tuossa yhdentoista aikaan.
Lauantaina heräsin kuudelta aamulla ja kävin saunan rannassa pienellä aamukävelyllä ennen aamiaista. Oli rentouttavaa vielä rauhoitttua hetkiseksi ennen päivän touhuja. Takaisin Herättäjäjuhille palasimme kahdeksalta aamulla, avasimme myyntikojut ja myimme aamusta iltakahdeksaan saakka.  Monenlaista kirjaa myytiin normaalihintaisten (Herättäjäjuhlat-hinnoilla) Kirjat-myyntipöydällä. Suosituimpia olivat Herättäjäjuhlien Juhlapassissa olleet tarjouskirjat:
Jouko Ikola: Hyvyyttä on (Kirjapaja & Herättäjä-Yhdistys)
Irja Askola: Pöytä on katettu (Kirjapaja)
Lasse Halme: Ollaan ihmisiksi: Juice Leskisen laulujen unelmat ja todellisuus (Kirjapaja)
Maria Vilja: Hiljaisuuden värityskirja (Kirjapaja)
Anna-Mari Kaskinen: Elämä on nyt (Kirjapaja)
Riitta Karvonen: Aukusti Oravala - kirjailijapapin muotokuva (Herättäjä-Yhdistys)
Myös Juhani Rekolan kirjat olivat suosittuja ja ne myytiinkin loppuun ensimmäisenä. Samoin muut Anna-Mari Kaskisen ja Marleena Ansion kirjat olivat suosittuja. Laajasta valikoimastamme meni kuitenkin jokaisten esillä ollutta kirjaa muutamin kappalein. Markkinoimme myös juuri avattua verkkokauppaamme Herättäjän Kirjakauppa

Lauantai-illalla oli myös naistensauna lämpinä - minäkin rohkenin räpiköidä hiukan kauemmin järvessä, kun tiesi pääsevänsä saunan lämpöön. Iltapalan jälkeen oli niin väsynyt ja raukea olo, että oli rentouttavaa saada mennä nukkumaan.

Sunnuntaiaamulla kello kuusi tein tavanomaisen kävelyhetkeni ja kävin hiljentymässä kurssikeskuksen rannassa olevalla ristialttarilla, kuunnellen aamun lintujen laulua.
Tavarat pakattiin valmiiksi linja-autoon, sillä juhlilta oli suoraan lähtö kohti Pohjanmaata.
Päivä sujui vilkkaasti kirjoja myyden ja ihmisten kanssa rupatellen. Ehdin käymään Juhlamessun ehtoollisellakin - oli koskettavaa ja vaikuttavaa kävellä juhlakentän poikki alttarille.
Päätösseurojen loppuessa alkoi meillä myymättä jääneiden kirjojen ja muiden tuotteiden inventaario ja pahvilaatikoihin pakkaaminen. Hyvin pysyttiin niidenkin kanssa aikataulussa ja pääsimme lähtemään viiden aikaan Vantaalta kohti Pohjanmaata.

Pysähdyimme jälleen ABC Pirkkalassa kahvilla ja olimme Lapualla kymmenen aikoihin illalla. Kävin vielä hakemassa Lapuan ABC:lta hampurilaisen, kun oli vielä hiukan suolaisen nälkä :) Ja sitten menin suoraan nukkumaan - maanantaiaamuna alkoi työvuoro kirjakaupalla kello 10.00 :)

Oli ihana yhdistää kirjakauppatyö ja hengelliseen tapahtumaan osallistuminen - minuun iski talkookärpänen, ja toivon saavani osallistua vielä monena vuonna Herättäjäjuhlien Herättäjän Kirjakaupan kirjamyyntiin - olin sitten kirjakaupan palkkalistoilla tai en :) Oli ihana tavata uusia ihmisiä talkooväen kautta - ehken ny viä kaikkien nimiä ja kasvoja muista, joten äläkää ihimetelkö jos mulla lyä ensi tyhyjää ku käyttä kirjakaupalla tai tuutta kylän raitilla vastahan :D Hyvin jaksoin tällääsen porukan kans - vatsalihaksetkin sai hyvin liikuntaa, kun saimma välillä nauraa hassuulle jutuullemma ja mitä väsyneempiä aloomma olla, sitä höpsömpiä olimma iltaa kohorin ♥ :)  Ensi vuonna Herättäjäjuhlat ovatkin Nilsiässä

Oli mielenkiintoista katsella persoonallisesti pukeutuneita ihmisiä kulkemassa juhlatorin poikki - herkistyä, kun näki miten ihmiset halasivat iloisesti jälleen toisensa kohdatessaan - niin nuoret kuin vanhat. Katsella ja kuunnella nuorten Körttipastilli-laulua, kuunnella puheita ja Siionin virsien laulua. Jokainen ihminen oli tervetullut omana itsenään juhlille - ihminen kohdattin ihmisenä ja Jumalan sana oli virvoittavaa puhetta ja musiikkia sielun syövereihin - iloihin ja suruihin.
Siionin virsi 312 Edessä reitti tuntematon /  Kahden maan kansalainen (sanat: Kaija Pispa sävellys: Jaakko Löytty) laulettiin moneen kertaan Vantaan Herättäjäjuhlillakin - olihan näiden juhlien tunnuslausekin: Kahden maan kansalainen. Minullehan Siionin virret eivät ole vielä kovin tuttuja, mutta tästä laulusta/virrestä on tullut yhtä koskettava ja tärkeä kuin Pekka Simojoen Kahden maan kansalainen-laulusta, joka on poikani rippilaulu vuodelta 2015.
Sunnutaina Esa Ruuttunen lauloi tämän Kahden maan kansalaisen juhlilla - herkistynein silmin hänen ääntänsä kuuntelin ja sanojen sielunvoimaa ammensin. Tässä alla yksi YouTube-video Esa Ruuttusen laulamana:

1 kommentti:

  1. Olipas mukava päästä oikein "paikan päälle" tällä tavalla. :)

    VastaaPoista