sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ajatelmia 2

Sain tänä vuonna meiliä eteläpohjalaiselta kirjoittelijalta, joka kertoi julkaisseensa BoD kautta aforismeja. Päätinpä sitten pyytää kehotuksesta BoD:lta arvostelukappaleen mad freakin Ajatelmia 2 -teoksesta.
Hiukan jäi uteliaisuuteni kaivelemaan, että kukahan tuon mad freak-nimen takana onkaan…. Googlen ihmeellinen maailmakaan ei sitä paljastanut.
Ajatelmia 2 sisältää siis aforismeja, jotka on kirjoitettu mielenkiintoiseen muotoon – hakasulkeisiin.  Toinen huomioni kiinnittyi muutamaan toisten kirjailijoiden aforismilainauksiin – ei oikein tajunnut, miksi niitä tarvittiin…

Ensi rivejä lukiessa hihittelin hassuille sanasukkeluuksille. Pidemmälle lukiessa tuli enemmän mieleen puujalkavitsit, jotka ovat toisinaan virkistävääkin viihdettä.
Osa aforismeista ei vaan uponnut muhun – anteeksi rajoittuneisuuteni ja huumoritajuttomuuteni.
Jotkut aforismit olivat ehkä liiankin itseensä selvyyksiä, eivät jättäneet lisäajattelemista, jota kaipaan aforismeissa.

Poimin tähän kuitenkin muutaman aforismin, joka jollakin tavalla herätti mielenkiintoa – hihitystä, hymähdystä, ihmettelyä ja jotain siltä väliltä

Taide on ihmisen kuva.

Nuorena vitsi väännettävä, vanhempana tajuttava.

Kiire nimistä illuusiota pidetään yllä elämän kalenterin talutusnuorassa.

Ammattitrolli  on ammatiltaan vihamielinen somevaikuttaja.

Metsänlaidassa  näkyi paljon eläinten jälkiä, mutta itse eläimistä ei näkynyt jälkeäkään.

Kirjan laitan kiertoon – jos joku haluu tämän luettavaksi, niin laittaapi mulle viestiä, laitan postitse eteenpäin.

mad freak: Ajatelmia 2, BoD, 2016
mistä hankittu: saatu kustantajalta arvostelukappaleena

2 kommenttia:

  1. Olipa hauskoja – tai oivaltavia, mieltä kutkuttavia. Jos kirjassa on lisää yhtä hyviä ajatelmia, luulisi sille löytyvän oikeakin kustantaja? Tai ehkä kirjoittaja tarkoituksella haluaa jäädä nimenä tuntemattomaksi, olen aistivinani pientä toisinajattelijan kapinahenkeä...

    VastaaPoista
  2. Mad freak kuulostaa tosiaan toisinajattelijalta. Vai on hän eteläpohjalainen - nyt minäkin olen utelias! :) Ihan hyviä ainakin nuo ajatukset, mitä jaoit. Mutta uskon, että kirjassa voi olla monenlaista muutakin eikä kaikki aina kolahda.

    VastaaPoista