sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Nenäpäivä

Kauhavan kirjaston helmikuun lukupiirikirjana oli Mikko Rimmisen Nenäpäivä.  Mulla oli ennakkoluuloja romaanin aiheen kiinnostavuudesta - tuskin olisin tähän kirjaan tarttunut, ellei se olisi ollut lukupiirikirjana tai on yksi Finlandia-voittajista. Sitkeästi yritin päästä kirjan tunnelmaan, mutta jotenkin vain aihe yhä enemmän tökki. Ehkä olin liian tosikko tälle humoristiselle kirjalle, jossa oli kuitenkin vivahdus surumielisyyttäkin, ihmisen yksinäisyyttä ja toisen ihmisen läheisyyden kaipuuta.  Koomisia tilanteita oli kirjassa, mutta minussa ne aiheuttivat enemmän myötähäpeän tunteita kuin hihittelyä.

Lukupiirikeskustelumme oli antoisaa ja mielenkiintoista. Keskustelimme erityisesti hauskoista sanoista, joita Rimminen oli keksinyt monille asioille ja pohdimme, että mitä ne oikein tarkoittivat. Ja jäimmekin pohtimaan, onko hänen muissakin teoksissaan tälläistä sanahassuttelua.

Ehkä minä tutustun jossain vaiheessa Mikko Rimmisen runoteoksiin.  Yhden teoksen perusteella ei ole tapana "hylätä" kirjailijan teoksia kokonaan :)

Nenäpäivästä on kirjoitettu monissa kirjablogeissa:

1001 kirjaa ja yksi pieni elämä
Ajatuksia kirjamaasta
Inahdus
Jokken kirjanurkka
Järjellä ja tunteella
Kaiken voi lukea!
Kannesta kanteen
Kirjakaruselli
Kirjakompassi
Kirjamielellä
Kirjan jos toisenkin
Kirjanurkkaus
Kirjantila
Kirjasfääri
Kirjat kertovat
Kirjoihin kadonnut
Kirjojen kauneudesta
Koko lailla kirjallisesti
Kujerruksia
Lukuvuosi
Lumiomena
Maailmassa on monta
Mari A:n kirjablogi
Niin monta lukematonta
P.S. Rakastan kirjoja
Rakkaus on koira helvetistä
Yksi pieni lukupäiväkirja


Mikko Rimminen: Nenäpäivä, Teos, 2010
Kannen suunnittelu: Johannes Nieminen
Mistä hankittu: lukupiirikirja Kauhavan kaupunginkirjasto


2 kommenttia:

  1. Olen minäkin välillä tosikko eikä kaikki huumoriksi sanottu kolahda, mutta itse nautin tästä kirjasta ja pidin sitä hauskana. Vaikka myötähäpeää kyllä tunsin minäkin! :) Mutta oli jotenkin lohdullista, että kirjan päähenkilö mokaili mennen tullen, koska on sitä itsekin tullut mokattua... Jänniä ja omaperäisiä sanoja Rimmisellä oli tässä kirjassa. Muita hänen kirjojaan en olekaan lukenut.

    VastaaPoista
  2. Kielellinen kikkailu on Rimmisen juttu. Aloitin tämän syksyllä e-kirjana, mutta sen lukeminen tökki ja voisinkin koittaa nyt fyysisenä uudelleen. Ymmärrän, ettei välttämättä kolahda ja saa nähdä miten mun käy tämän kanssa :D /Tiia

    VastaaPoista