lauantai 4. helmikuuta 2017

Parhailla päivillä on siivet

Viivi Rajamäki on vuonna 1924 syntynyt Honkajoella. Hän on julkaissut kolme teosta, Parhailla päivillä on siivet on hänen esikoisteoksensa. Herättäjä-Yhdistys on tämän romaanin julkaissut vuonna 1977, neljäkymmentä vuotta sitten.  Romaani on myös julkaistu vuonna 1980 Kirjapiiri nimisen kustantajan toimesta. Olisikin mielenkiintoista, jostain löytää lakkautettujenkin kustantajien perustiedot.

Sinikan seesteinen perhe-elämä pysähtyy yhden puhelinsoiton jälkeen. Romaani kuvaa Sinikan kipuilua surun keskellä. Oman paikkansa etsimistä uuden elämäntilanteen edessä. Rohkeutta lähteä kotiseudulleen maalaiselämään monen kaupunkilaisvuoden jälkeen.

Tarinassa kuvataan lempeästi Sinikan tyttären ja hänen miehensä opiskelua ja alkavaa perhe-elämää ja sitä, miten isoäidit lähtevät rohkeasti suureen elämämuutokseen, joka koskettaa myös nuorta perhettä.

Tarina kuvaa realistisesti maalaiselämän arkea ja maalaismiljöön kuvailu koskettaa minunkin sisäistä lapsuuden maalaistyttöä. Romaanissa kulkee kristillinen elämä rukouksineen ja hengellisine seuroineen luontevasti.


Romaani on mukavaa luettavaa, kun ei kaipaa monimutkaista realismia - elämä sujuu vaikeuksista huolimatta päivästä toiseen ja elämä antaa sen, mikä on tarkoitettu annettavaksi, vaikka toisinaan epäily kaivaa mieltä.

Viivi Rajamäki: Parhailla päivillä on siivet, Herättäjä-Yhdistys, 1977
Kansi: Tapani Aartomaa
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto


Parhailla päivillä on siivet-kirjasta on blogissaan kirjoittanut myös:3 kommenttia:

 1. Hei! Oli kiva nähdä, että löysit blogini. Vastaan sinulle täällä. Itselleni oli iloinen yllätys, kun bongasin blogisi Instagramissa tänään. En tiedä miten en ollut aiemmin tätä löytänyt, kun luulin aika paljon kirjablogeja jo löytäneeni. Kiva kun sinäkin kirjoitat kristillisistäkin kirjoista! Itse asun Alajärvellä ja odotan myös innolla sitä Eepos-kirjastoa, koska silloin pääsee asioimaan myös LAPUAN ihanan isossa kirjastossa! :) Tämä kirja oli minusta ihan mukavaa luettavaa. Kristillisiä romaaneja saisi olla enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa jännä yhteensattuma, että lyösimme toisimme samana päivänä :) Ajattelin samoin että miten en ole sinuun aikaisemmin törmännyt, mutta sellainen tämä netin ihmeellinen maailma on välillä, että joku mukava ihminen/asia ihan lähelläkin hukkuu. Mulla on ollut aika monen vuoden tauko, kun olen kristillisiä romaaneja lukenut. Nyt elämään ollut tullut takaisin hengellinenkin kirjallisuus ♥ Aikoinaan luin nuo Tapani Sopasen romaanit ja niissä oli melko rankkojakin aiheita.

   Poista
  2. Hauska tavata täällä netissä tosiaan! Netissä on niin paljon kaikkea, että ei kai se toisaalta ole ihme, ettei kaikkea pysty millään löytämäänkään. Mulla on muuten muitakin blogeja, mm. vanhavirsi.blogspot.fi. Nimestään huolimatta se ei ole mikään virsiblogi :) vaikka kyllä joskus virsiäkin lainaan...

   Poista