sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Rakkauden apostoli: Marian sanoja rakkaudesta

Päivi Huuhtanen-Somero on tällä hetkellä yksi Kotimaa24 -blogisteista. Herättäjä-Yhdistys on julkaissut vuonna 1987 hänen runoteoksensa Rakkauden apostoli: Marian sanoja rakkaudesta.

Päivi Huuhtanen kirjoittaa teoksen esipuheessa:
”Omistan kirjan sinulle, joka olet vastaantulija elämässäni. Kun kulkee rukouksen tietä, vastaan tulee yksi Jumala, vaikka monta ihmistä. Rukoilija elää yhteydessä jumalalliseen todellisuuteen, joka on rakkaus. Sen kipinästä koko inhimillinenkin todellisuus leimahtaa liekkiin. Yhteisissä kohtaamisissa jokainen ihminen saattaa syttyä Jumalan tulesta valoon ja lämpöön, mutta liekki voidaan myös tukahduttaa tai kuljetaan kylmästi sen ohi.” (s. 5)

Ensimmäisissä runoissa on Raamatun viittaukset, runot avautuvat luonnollisesti helpommin, kun lukee ensin Raamatun jakeet – pysähdy ja hiljenny Sanan äärelle ja annan runon tekstin puhutella.
Toisessa osiossa on numeroituja aforismeja kuin Raamatun jakeita. Poimin tähän pari minua juuri nyt koskettavaa aforismina

19.
Linnunradat, joilta ei putoa
- lakkaamattomat rukoukset.

136.
Sanomaton rauha, sanaton hiljaisuus,
Sanoin kuvaamaton elämä.
- Rukous.

Viimeisessä osiossa on kolme runokokoelmaa: Yö, Suru ja Erämaan puutarhuri.  Näissä runoissa minulle kuvastuu vahva kaipuu ja kipujen kanssa kamppailu – huutoja pimeyteen, epätoivoa ja kaiken kantavaa armoa.

Päivi Huuhtanen: Rakkauden apostoli: Marian sanoja rakkaudesta, Herättäjä-Yhdistys, 1987
Kansi: Minna Saarelma
Mistä hankittu:  lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

1 kommentti:

  1. Kuulostaa aika ihanalta kirjalta! Kuten nuo lainaamasi aforismitkin. Pitääpä etsiä tämä käsiinsä jostain. Hyvä tietää, että ainakin Lapualta löytyy :)

    VastaaPoista