tiistai 16. toukokuuta 2017

Hehku ja Sydänomena

Rakastan värikkäitä taideteoksia, kuten Riikka Juvosen kuvittamat teokset. Ostin kirja-alesta Riikka Juvosen kirjoittaman ja kuvittaman teoksen Hehku: Tuokiokuvia naisen elämästä (Kirjapaja, 2005) ja pääsiäisen aikaan lainasin kirjastosta hänen kirjoittamansa teoksen Sydänomena: Eevan jälkikirjoitus (Kirjapaja, 2009).

Hehku: Tuokiokuvia naisen elämästä on kaunis, värikäs ja voimaannuttava kirja. Riikka Juvosen upeat kuvat antavat kirjalle ihanan väri-ilottelun rehevyydellään. Tekstit ovat elämän värikirjoa, historiallisia naishahmoja, vuodenaikojen kuvausta ja naiseuden iloja ja kipuja. Tämä on voimakirja naisille, kaikenikäisille.

Sydänomena: Eeva jälkikirjoituksen esipuheessa Riikka Juvonen kirjoittaa:
Olen kirjoittanut sen (tämän kirjan) nimenomaan meille naisille rohkaisuksi, epäilyksi ja etsimiseksi. Kaikeksi siksi, minkä takia me alun perinkin haukkasimme hyvän- ja pahantiedonpuun hedelmää. Siitä hedelmästä on tullut osa sydämemme sykettä, sen uskoa, sen toivoa, sen rakkautta. Kaikkea sitä, mitä mikään ei voi meissä lannistaa. Orjien sitkeyttä, niiden voimaa, jotka ovat tottuneet tyytymään vähempään” (s. 9)
Kirjassa pohditaan rakkautta, äitiyttä, eroamisen tuskaa, naisena elämistä eri elämäntilainteissa.
Raamatun tunnettuja tekstejä pohditaan myös niiden naisten näkökulmasta – äidin, sisaren, vaimon, rakastetun, ei vain yksistään miesten, jotka ovat pääosassa. Myös ne muutaman naistentarinat Raamatusta ovat tässä kirjassa – nämä kertomukset saavat uusia näkökulmia omaan Raamatun lukemiseeni.
Kirja on naisnäkökulma Raamattuun – voimakirja uskonsa kanssa kamppaileville naisille

Riikka Juvonen: Hehku: tuokiokuvia naisen elämästä, Kirjapaja, 2005
Kannen kuva: Riikka Juvonen
Kansi: Jenny Haapimaa
Mistä hankittu: ostettu Herättäjän Kirjakaupasta

Riikka Juvonen: Sydänomena: Eevan jälkikirjoitus, Kirjapaja, 2009
Kansi: Jenny Haapimaa
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

2 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan värikkäitä taideteoksia. Nuo ovat varmasti hienoja kirjoja.

    VastaaPoista
  2. Kattelin kirjaston kokoelmia ja löysin muutaman muunkin uskonto/etiikkaluokkaan kuuluvan Juvosen teoksen. Käydään miehen kanssa tänään Kauhavan kirjastossa, katon josko sieltä niitä lainaisin.

    VastaaPoista