maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kirjakaupantätin työviikko

Neljän viikon kesäloman jälkeen oli ihana palata jälleen työpaikalle, Herättäjän Kirjakauppaan. Tämä on vasta toinen kesäni Herättäjässä tai KIPAssa Lapualla, kuten sitä nykyään ”nuorempi sukupolvi” kutsuu.
 Herättäjän kirjakauppa on kolmas kirjakauppa, jossa olen työskennellyt vuosina 1998-2000, 2003-2013, 2016-  Ennen kirjakauppatyötä työskentelin kahdessa kirjastossa vuosina 1990-1994.  Kirjasto- ja kirjakauppatyö on ollut unelmieni työtä – olen kiitollinen ja onnellinen, että olen saanut tehdä tähänastisen työurani mieleiselläni aloilla.

Meille pohjalaisille Herättäjän Kirjakauppa on tuttu ainakin nimeltä. Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla taitaa tällä hetkellä olla 16 kirjakauppaa (lähde: Kirja- ja paperialan kalenteri 2017, Kristilliset kirjakaupat-sivusto), joista KIPA -kirjakaupppaketjuun kuuluu 5, INFO -kirjakauppaketjuun 5, Suomalainen Kirjakauppa -ketjuun 2, Kristillisiin kirjakauppoihin 1 ja muut 3.

Herättäjä-Yhdistys saattaa olla tuttu herännäisyyden historiasta. Yhdistyksen toimisto sijaitseekin Lapualla kirjakaupan yläkerrassa.  Herättäjä-Yhdistys omistaa Herättäjän Kirjakaupan.  Herättäjän Kirjakauppa aloitti toimintansa J.K. Kuoppalan liikehuoneistossa Lapualla 7.12.1945.  Herättäjä-Yhdistys halusi perustaa kirjakaupan, kun yhdistys julkaisi paljon omaa hengellistä kirjallisuutta. Tätä kirjallisuutta kirjakauppa myi ympäri Suomen.

Herättäjän talolla on vaiherikas historia:

1861 talon rakennutti vaasalainen kauppias A.G. Wikman

1885 Vihtori Kosolan kotitaloksi ostettiin äidin puoleiselta sukulaiselta

1885-1890 Jaakko Hissa avasi 16-vuotiaana Kosolan kauppapuotiin Suomen ensimmäisen maaseutukirjakaupan

1929-1932 Lapuanliike

1940 Herättäjä-Yhdistys osti talon

1945- Herättäjän Kirjakauppa aloitti toimintansa J. K. Kuoppalan liikehuoneistossaDekkariviikko, verkkokaupan päivitystä, saapuneiden toimistotarvikkeiden tuoterekisteriin kirjaamista, alekirjojen järjestelyä, sesonkikirjojen esillepanoa ja sitä kaikista tärkeintä työtä – myynti- ja asiakaspalvelua.  Hyvin asiat palautuivat mieleen loman jälkeen, työkavereiden avustuksella – onni on hyvät työkaverit, joilta voi kysyä aina apua, kun iskee pienoinen ”blackout” kassajärjestelmän kanssa tms. 

Kun lukiolaiset hetken hengähtävät kesälomallaan, kirjakaupassa on tehty uudet kirjatilauslistat, postitettu kirje lukiolaisille, päivitetty verkkokauppaan oppikirjatietoja, ennakkotilattu oppikirjat, poistettu alehyllyyn vanhentuneet ja käytöstä poisjäävät lukiokirjat. 

Uutuuskuvakirjojen järjestelemistä ja tavuviivakirjojen esittelyä asiakkaalle. Tavuviivakirjat ovat vuodesta toiseen yksi suosikkikirjoista. Niitä soisi ilmestyvän vielä enemmänkin.

Välillä toimistotarvikevalmistajat uusivat tuotteensa muotoa, kuten Scotch on tehnyt Magic -arkistoteipille katkaisijalla. Tämän huomasin, kun teippiä tuli toimistotarvikelähetyksessä.

Vietimme myös Dekkariviikkoa Ratkaise rikos kirjakaupalla - sanaristikkoarvonnalla

Alepöytämme vaihtui tietokirjoista romaaneihin kesän ajaksi

Kesän sesonki - grillaaminen, mökkeily. Kirjoja itselle tai lahjaksi sekä lahjatavaroita mökkituliaiseksi tai omaan kotiin kesän iloksi. 

Kirjakaupantäti rakkaassa työssään

2 kommenttia:

  1. Tämä oli kiva postaus, vähän vaihtelua tavallisiin kirjabloggauksiin. Ja oli mielenkiintoista nähdä pieni väläys työstäsi! Ehkäpä minäkin teen tällaisen sitten jossain vaiheessa, kun nyt ensin pääsen kunnolla työhön sisälle... :)

    VastaaPoista
  2. Minustakin oli mukava lukea työstäsi. Monesti kirjablogeja seuratessa jään uteliaana pohtimaan, mitähän kukin tekee työkseen. Kirjakaupassa työskentely vaikuttaa todellakin unelmahommalta. Sinun työpaikkasi on vieläpä kauniissa ja mielenkiintoisessa historiallisessa rakennuksessa!

    VastaaPoista