torstai 8. kesäkuuta 2017

Matkakirja: lastuja ylävirralta

Kari Pekka Kinnunen on tuusulalainen rovasti. Hänen äänensä on tuttu radion aamuhartauksista. Kinnunen on kirjoittanut hengellisen kirjan, Matkakirja: lastuja ylävirralta, joka samalla haastaa tekstien lopussa olevien kysymysten myötä kulkemaan omaa elämänmatkaa.

Pienten tekstien väliotsikot kuvaavat elämänkaarta: Kointähti, Aamunkoi, Aamupäivä, Puolipäivä, Iltapäivä, Illansuu ja Ehtookellot. Niiden myötä voi valita tekstejä luettavaksi myös eri vuorokauden aikoina – levähdyshetkinä arjen tehtävissä tai sunnuntain rauhallisuudessa.

Kari Pekka Kinnunen kertoo lastuissaan omasta eletystä elämästä, kohdatuista ihmisistä – kipeistäkin tapahtumista.  Tekstien myötä omatkin kipupisteeni tulevat esille… joitakin asioita en juuri nyt halua käydä uudelleen läpi. Muutaman vuoden takainen elämänkaarikirjoittamisen kurssin materiaalini on vielä uudelleen läpi käymättä – jonain päivänä olen siihen valmis….

Kirjan tekstit sopivat luettavaksi ystävien tai ryhmän kanssa, jossa vallitsee luottamus – uskaltaa puhua asioista, joita tekstin lopussa olevat kysymykset tuovat esiin. Lapsuudesta, vanhemmuudesta, parisuhteesta, uskonnosta, kuolemasta – elämänkaarestamme Jumalan suojeluksessa, myös niistä epätoivon ja epäuskon hetkistä.

Minulle tämä matkakirja kulkee mukana metsäretkillä – varhaisaamuna metsälammen äärellä avaan kirjan siitä kohdasta, mikä juuri silloin tuntuu puhuttelevammalta. Saatan kirjoittaa muistiin ajatuksia kysymyksien herättämänä, toisinaan kirjoitan runon tai luen Raamattua – katselen ja kuuntelen luontoa. Kiitän Jumalaa tai huokaan hiljaa miksi….

Herättäjä-Yhdistys on tehnyt kirjaesittelyn, jossa Kari Pekka Kinnunen kertoo tästä kirjasta:

Kari Pekka Kinnunen: Matkakirja: lastuja ylävirralta, Herättäjä-Yhdistys, 2017
Kansikuva: Herättäjä-Yhdistyksen arkisto
Mistä hankittu: ostettu Herättäjän Kirjakaupasta


1 kommentti:

  1. Kiinnostavaa - vaikka ehkä pelottavaakin? Jos kipukohtia nousee esiin.... Ihanasti kerrot metsäretkistäsi ja että luet siellä. Voi kun minunkin tulisi enemmän liikuttua luonnossa, kaipaan sitä kyllä, mutta ei vain tule lähdettyä...

    Ihanan kesäinen kuva muuten! :)

    VastaaPoista