sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Maakuntamatkalla Vetelissä 22.7.2017

Kun tarpeeksi kiehtovan kirjatarjouksen saa, niin johan sitä viikonloppusuunnitelmansa laittaa siihen malliin ja houkuttelee miehensäkin elämysmatkalle.
Viime viikon lauantaina lähdimme ajelemaan kohti Veteliä, joka sijaitsee Keski-Pohjanmaalla. Vetelistä itselle tuli ensimmäisenä mieleen Kemora - sen verran olen isäni kanssa moottoriurheilua seurannut lapsena ja nuorena, en niinkään enää aikuisena.
Veteli on reilun 3000 asukkaan kokoinen kunta - viidenneksi pienin kunta Keski-Pohjanmaan kahdeksasta kunnasta (joista kaksi on kaupunkeja). Naapurikuntina ovat Evijärvi, Halsua, Kaustinen, Kruunupyy. Lappajärvi, Perho ja Vimpeli.
Yllätyin, että Vetelin vaakunassa on kanteleen kuva - olisin tuota vaakunaa veikannut ennemmin Kaustisten vaakunaksi, mutta viuluhan se heidän vaakunnassaan luonnollisesti on.  Tarkempi vaakunoiden tutkiminen paljasti, että kantele on  Kreeta Haapasalon, joka asui  myös Vetelissäkin.

Minun ensisijainen vierailukohde Vetelissä oli kristillinen kirjakauppa Luther-divari, jossa tapasin ensimmäisen kerran kollegani, kirjabloggari Minnan Luterilaisen lukemaa -blogista.
Paljon oli mielenkiintoisia kristillisiä kirjoja, mitä olisin halunnut ostaa, mutta ne oli jätettävä toiseen kertaan - tässä kirjakaupassa tulen toistekin käymään. Erityisesti nämä Herättäjä-Yhdistyksen julkaisemat kirjat jäivät mieleeni - osan lukemistani H-Y:n julkasemista haluan omaan kirjahyllyyn, esimerkiksi Aukusti Oravalan tuotannon.

Tämä kirjapino sai minut lähtemään Luther-divariin :) Olavi Kareksen Heränneen kansan vaellus 1-6 sekä Palava kynttilä: Niilo Kustaa Malmbergin elämä.

Oli tosi mukava tavata myös kollegani - kirjakaupantäti ja kirjabloggari Minna  - jos olisin ollut yksin matkassa, niin olisin jäänyt vapaaehtoiseksi kaveriksi hänelle töihin :D Niin sormia syyhytti järjestellä kirjoja, mutta sain itseni hillittyä :D

Kirjastoon en päässyt, kun oli kesäajan sulkuaika, enkä päässyt käymään kirkossakaan kun lauantaisin ei ole tiekirkkona avoinna. Ymmärrettävästi johtuu siitä, että lauantaisin on hautajaisia ja häätilaisuuksia, jotka halutaan rauhoittaa turisteilta.  Otin sitten kirkosta kuvia ulkoa.


Vetelin kirkko
1 kommentti:

  1. Hei, tämäpä hauska yllätys! Oli tosi kiva kun kävit ja myös tämä postauksesi oli tosi hyvä. Harmi ettet pystynyt jäämään hyllyjä järjestelemään :) Tervetuloa vain toistekin!

    VastaaPoista