sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Kasvokkain

Maija Nyman kirjoittaa Kasvoikkain -teoksen esipuheessa:

"Tämä kirja on syntynyt todellisten arkikohtaamisten pohjalta. Mielikuvat, tunnelmat ja kokemukset, joita nuo kohtaamiset herättivät, muotoituivat ensin kolumneiksi Askel-lehteen ja ilmestyvät nyt kirjana."

"Haluan haastaa sinua havainnoimaan enemmän kuin mitä yhdellä silmäyksellä voi tavoittaa."

"Vuosien kuluessa voin nähdä Luojanikin uudessa valossa. Joskus näkymä sokaisee kirkkaudellaan, toisinaan kohtaan hänet lempeässä hämärässä. Pimeydessäkin hän on."

Kirjan lyhyet kertomukset erilaisten naisten kohtaamisista antavat minulle sitä henkistä voimavaraa ja ajattelemisen aihetta naisena olemisesta.  Ehkä minäkin jälleen luotan itseeni, uskon tähän mitä teen ja mitä osaan, mutta osaan olla myös itselleni armollinen. Hyväksyn joidenkin taitojen vajavaisuuden ja käytän näitä lahjoja sen mukaan kuin parhaiten osaan - hiukan pilke silmäkulmassakin, ei kaiken tarvitse aina olla niin vakavaa.

Luulenpa että, hyvin moni meistä tunnistaa Arjen menoa ja pyhyyden läsnäoloa kertomuksen runoilija-Anna-Marin. Hän on yksi minun hengellisen runouden suosikkirunoilijoista.

Hymyn huulille saa Maija Nymanin oma kertomus poikansa hiustenvärjäyksestä - minullakin on tällä hetkellä punertavan väriseksi hiuksen värjännyt 17 vuottaan lähestyvä poika.

Näiden kertomusten myötä toivottavasti ymmärrän paremmin myös toisia ihmisiä, heidän valintojaan. 

Löydän tälläisia naisia lähipiiristäni iloineen ja suruineen. Olen kiitollinen jokaisesta kohtaamisesta omalla elämänpolullani.

Maija Nyman: Kasvokkain, Kirjapaja, 2001
Kansi: Anne-Mari Paakkari
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti