perjantai 6. lokakuuta 2017

Sadetta ja siunauksia: pyhiinvaellus Walesissa


Liisa Seppänen on mikkeliläinen teologi ja tietokirjailija. Hän on perehtynyt kelttiläiseen kristillisyyteen  ja järjestänyt pyhiinvaellusmatkoja Britanniaan.  Hän on kirjoittanut myös kirjan Kelttiläisillä poluilla: kohtaamisia pyhimysten kanssa (Kirjapaja, 2008). Tämä kirja täytynee lainata kirjastosta myöhemmin.

Pyhiinvaellus on yksi haaveistani - Santiago de Compostela on luonnollisesti se minne joskus haluaisin päästä vaeltamaan.  Pyhiinvaellusretki Suomessa olisi tällä hetkellä realistisempi ja ehkä hyvä olisi aloitella tälläistä vaeltamista ensin kotimaassa.

Sadetta ja siunauksia on mielenkiintoinen nojatuolimatka Walesin maisemiin ja sen alueen pyhiin legendoihin. Kirjassa kuvataan realistisesti millaista on tehdä pyhiinvaellusta - kulkeminen paikasta toiseen ei ole mitään sunnuntaikävelyä.

Walesin historia ja pyhimykset ovat vieraampia minulle kuin Englannin ja Skotlannin. Skotlannista olen aina ollut kiinnostunut, mutta tämän kirjan myötä  haluan tietää Walesista enemmänkin.
Suomenkielistä tietokirjallisuutta pelkästään Walesista ei taida olla....

Liisa Seppänen: Sadetta ja siunauksia: pyhiinvaellus Walesissa, Kirjapaja, 2017
Kansi: Marjaana Virta
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto


1 kommentti:

  1. Tätä kirjaa en olekaan lukenut. Luin joskus viime talvena tai keväänä jonkun ranskalaisen kirjoittaman kirjan Santiago de Compostelan vaelluksesta. Vetelin Luther-divarissa olisi muuten jonkun suomalaisen kirjoittama pyhiinvaelluskirja, en muista onko sen nimessä jotain simpukoista vai mistä... SLEY-Kirjojen tai SLEY-Median kustantama.

    VastaaPoista