torstai 21. joulukuuta 2017

Sinisilmät

Joulukuun lukupiirikirjamme oli Markku Keisalan Sinisilmät. Lapuan kirjastossa kokoontuu kaksi lukupiiriä.  Kirjaklubi on avoin kaikille, mutta jotenkin vain eri-ikäiset naiset ovat löytäneet tämän lukupiirin. Ehkä syy on se, että toinen lukupiiri on nimeltään Äijien lukupiiri.  Vuoden viimeiseen lukupiiriin oli tarkoitus kokoontua ensimmäistä kertaa yhdessä, mutta äijät sitten unohtivat että, on yhteinen kirja, vaikka ehdotus tulikin heiltä :D No, ihan hyvän kirjan ehdottivat ja saimmehan me tästäkin hyvän keskustelun aikaan ilman äijäpiiriläisiäkin :)

Markku Keisala on kirjoittanut kaksi dekkaria, joista ensimmäinen on nimeltään Aika ei anna anteeksi (Mediapinta, 2007).  Tämänkin kirjan tarina vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Sinisilmät -rikosromaanin tarina kulkee osaksi Lapualla.  Vetten kuljettamana lapualaisena miljöökuvaus patruunatehtaineen ja historiakuvauksineen on uskottava.

Tarinan historiallinen kuvaus tuo hiukan uuttakin tietoa ja katsantokantaa sodan aikaan – saksalaisiin sekä suomalaisten ja saksalaisten jälkeläisiin.

Murhan syyllinen oli aika hyvin ennakoitavissa, mutta ihan jokaista käännettä ei osannut ennustaa.
Dekkariksi kirja oli mukavan helppolukuinen ja silti riittävän jännittävä, että kiinnostus lukea eteenpäin pysyi.

Rikoksen lomassa oli hiukan romantiikkaa ja huumoriakin.

Sinislmät -rikosromaanin ovat myös lukeneet

Ja kaikkea muuta
Kirsin kirjanurkka
Lukutoukan kulttuuriblogi
P.S. Rakastan kirjoja


Markku Keisala: Sinisilmät, Reuna Kustannus, 2015
Mistä hankittu: lainattu Kauhajoen kaupunginkirjasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti