sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Rakkaus

Pikku kirjanen nimeltään Rakkaus sisältää kauniita ja puhuttelevia taideteosten kuvia, joihin on kirjoittanut tekstit Hannele Koivunen. Kirjanen on julkaistu myös englanniksi nimellä (Little )Meditations on Love (1995). Löysin Amazonista tiedon, että englanninkieliseen kirjaan on tekstit kirjoittanut Sister Wendy Beckett.  Olen ymmärtänyt, että tässä suomenkielisessä painoksessa ovat samat kuvat kuin englanninkielisessä, mutta Hannele Koivunen ei ole kääntänyt sisar Wendyn tekstejä, vaan on tehnyt tähän kirjaan omat tekstinsä. 

Huomasin, että sisar Wendy on kirjoittanut monia mielenkiintoisia kirjoja uskonnosta ja taiteesta.  Taidanpa lainata seuraavalla kirjastoreissulla Sisar Wendyn taidematka : länsimaisen maalaustaiteen historia (WSOY, 1997)

Rakkaus -kirjanen kuuluu Helsinki Median julkaisemaan sarjaan, jossa muita kirjasia ovat:
Anne Fried: Hiljaisuus
Lassi Nummi: Rauha
Markus Nummi: Ilo

Mutta palataanpa näihin Hannele Koivusen teksteihin.  Runot on kirjoitettu taidekuvan inspiroimana – sellaisen mielikuvan minä saan.  Rakkautta kuvataan parisuhteessa, vanhempien rakkaudessa, ystävien rakkaudessa, erotessa, kuolemassa ja Jumalan rakkaudessa.  Jokainen runon vivahde tuo minulle uuden tunteen ja oivalluksen rakkauteen – luin runot nyt uudelleen muutaman kuukauden jälkeen.  Osa näistä runoista tahtoisin lausua ääneen jossakin intiimissä ystävyyden ja rakkauden illassa.

Tämän kirjasen voisin tilata jostain nettiantikvariaatista omaan runokirjahyllyyni. Taidanpa lainata nuo sarjan muutkin kirjaset luettavakseni.

Hannele Koivunen: Rakkaus, Helsinki Media, 1995
(taidekuvat alkuperäinen engl. Little Meditation on Love, 1995)
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto1 kommentti: