tiistai 27. helmikuuta 2018

Laulaen työtä, leväten elämää: kirja jaksamisesta ja voimavaroista

Jorma Sutisen Laulaen työtä, leväten elämää: kirja jaksamisesta ja voimavaroista -teoksessa heijastuu vahva ihmisen ja elämän kunnioitus. Hän on hakenut kirjaansa aineksia kokemuksistaan sielunhoitajana ja retriitinohjaajana. Kehitysvammaistyön pappina hän käsittelee aihetta ainutlaatuisella tavalla myös kehitysvammaisilta oppimansa elämänviisauden kautta. Kirja ei ohjaa vain jaksamaan, vaan haastaa rivien välistä nykymaailmaa kulttuurimurrokseen ja uudenlaisen ihmisihanteen etsimiseen. (takakannesta)

Jorma Sutisen tekstit saavat miettimään nykyajan hektisyyttä, ehdimmekö pysähtyä elämysten äärelle vai viekö sirpaleisuus meitä turhankin nopeasti elämyksestä toiseen? Uuvutammeko itsemme liiallisella touhuamisella, emmekö osaa levätä? Pelkäämmekö hiljaisuutta?

Olemmeko monen roolin uuvuttamia vai osaammeko olla aito oma itsemme niin töissä kuin vapaa-aikana?

Sutinen kirjoittaa:
Kaikkien tuntemia aitoja ihmisiä ovat ennen muuta kehitysvammaiset, jotka saavat ihanalla tavalla aikaan vapautunutta ilmapiiriä kaikkialla siellä, missä he ovat” (s. 31)

Kirjan loppuosassa Jorma Sutinen kuvaa hiljaisuuden retriittiä, onhan hän itsekin toiminut retriitinohjaajana.

Jorma Sutinen on kirjoittanut myös elämäkerran Yksinkertaisesti kaunis : kertomuksia ja kokemuksia kehitysvammapapin työstä, Myllylahti, 2006

Jorma Sutinen: Laulaen työtä, leväten elämää: kirja jaksamisesta ja voimavaroista, Myllylahti, 2002
Kannen kuva: Kristiina Juvas
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti