maanantai 12. maaliskuuta 2018

Katariina Kotomäen runokirjat

Löysin kirjastostamme kaksi Katariina Kotomäen runokirjaa: Kirkon portailla pieni madonna ja Armon kosketus kaunokaisessa. Hän on kirjoittanut myös kaksi muuta runoteosta: Laulu voitti kiven hiljaisuuden (2003) ja Kun elämä koskettaa (2017).  Hänen runojaan löytyy myös antologioista. Katariina Kotomäki on julkaissut myös säveltämistään ja sanoittamistaan lauluistaan kirjan Itämeren helmet ja muita lauluja (2008). Hänen lauluistaan löytyy myös cd-levyjä.

Kirkon portailla pieni madonna

Katariina Kotomäen runojen lomassa on kauniita kuvia hänestä ja hänen perheestään vuosien varrelta.
Kotomäen runoissa on Pohjanmaan kuvausta, tunteiden herkkyyttä, yhteiskunnallisten asioiden sanomaa ja hengellistä hartautta.
Minua koskettivat eniten runot: Nyt tiedän, Tee minusta Jumalan tammi ja Olen oppinut puhumaan sinulle.

Armon kosketus kaunokaisessa

Tässäkin runokirjassa on valokuvia Katariina Kotomäestä ja hänen perheestään. Tästä runokirjasta löytyy muutama samakin runo kuin Kirkon portailla pieni madonna -runokirjasta. 

Runoteoksen alussa Kotomäki kirjoittaa päiväkirjamaisesti elämästään ja uskostaan.  Tämän runoteoksen runot sisältävät ”oodeja” Kotomäelle tärkeille runoilijoille kuten Pablo Nerudalle ja Eino Leinolle. Tunteikkaat runot lapsilleen, miehelleen ja elämän kipukohdille koskettavat.  Yhteiskunnallista sanomaa löytyy tämänkin teoksen runoista.  Hengellisyys huokuu Jumalaa ja voisiko sanoa Jumalan armoa kuvaavissa runoissa.

Katariina Kotomäki: Kirkon portaila pieni madonna, omakustanne, 4. muokattu painos, 2009
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

Katariina Kotomäki: Armon kosketus kaunokaisessa, omakustanne, 2015
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti