sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Kevätlukumaratonille 26.5.2018

Siitähän on jo lähes neljä vuotta aikaa, kun osallistuin viimeksi lukumaratoniin. Ensimmäisen kerran olen osallistunut vuonna 2013. Kesälomani saan jälleen aloittaa toukokuun puolivälissä, niinpä ajattelin, että mitäpäs jos järjestäisinkin kevätlukumaratonin.

Keväiselle lukumaratonille voit osallistua lukemalla kaikenlaisia kirjoja tai kuuntelemalla äänikirjoja 24 tunnin ajan. Lukumaratoonari voi pitää lepo- ja ruokataukoja omaan tahtiinsa. Ei siis ole tarkoitus väkisin silmätristissä lukea äärettömiä määriä, vaan tämä on hauska vuorokauden mittainen lukuelämys, omien voimavarojen mukaan.

Lukumaratoonin voit aloittaa lauantaina 26.5.2018 sinulle sopivaan aikaan ja siitä sitten 24 tuntia eteenpäin. Minulle on tullut tavaksi aloittaa jo klo 0.00 - aamuihmisenä jaksan melko hyvin tuonne klo 15.00 asti 👀 Katsotaan miten tänä vuonna käy 😊

Valmistaudun lukumaratoniin etukäteen valitsemalla kirjoja, joita aion lukea. Välipaloiksi valitsen tänä vuonna lasten kuvakirjoja. Aikaisemmissa lukumaratooneissani olen todennut lyhyempien tekstien helpottavan "sivumääräahdistustani", joka tuppaa tulemaan jossain vaiheessa, vaikka se sivujen lukumäärä ei ole lukumaratoonin pointti, eikä myöskään  luettujen kirjojen lukumäärä.

Valmistan myös etukäteen ruuat, mitä aion syödä (tai luotan luottokokkiini eli mieheeni 💜 ). Nesteytys on tässäkin lajissa tärkeä. Lämpimänä päivänä kylmää juotavaa tasaisin välein ja jos on sitten kylmempi kevätpäivä, niin vihreätä teetä ja kaakaota saattaa mennä muutama kupillinen. Ja voihan olla, että jossain vaiheessa on mukava juhlistaa lukumaratoonin lukuelämyksiä lasillisella roseeviiniä. 🍷

Jos sää sallii, haluaisin tänä vuonna lukumaratoonailla muuallakin kuin kotona - kaupungilla, metsässä, joen rannassa...Tervetuloa keväiselle lukumaratoonille!

Ilmoittaudu tämän postauksen kommentteihin, Kaikkea kirjasta-facebook-sivuni Kevätlukumaraton-tapahtumaan, Instagramissa tai vaikka Twitterissä. Kerrothan blogisi-nimen, jos sellaista pidät.  Teen sitten koontipostauksen lukumaratonin jälkeen, jonne linkitän muiden lukumaratonmietteitä.

Somessa voi käyttää häsinä: #lukumaraton #kevätlukumaraton


26 kommenttia:

 1. Mukana! En muista, milloin olen viimeksi maratoonannut mutta kauan siitä tuntuu olevan... kenties joulun tienoilla? No, toukokuun loppu on todella nappiajoitus lukumaratonille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun ehdit lukumaratoniin mukaan :)

   Poista
  2. Maratonjuttuni löytyy täältä: https://oksanhyllylta.blogspot.com/2018/05/kevatlukumaraton-paivittyva-postaus-klo.html
   Ei ollut ihan se onnistunein lukumaraton tällä kertaa, mutta no, luin sentään jotain eli tuli aloiteltua uusia kirjoja. :)

   Poista
  3. Kiitos, aloittelen juuri koontipostausta.

   Poista
 2. Mukana! Ehdin hyvin miettiä teokset lukupinoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun ehdit lukumaratoniin mukaan :) Täytynee perjantaina itsekin muistaa käydä kirjastosta lainaamassa niitä lasten kuvakirjoja välipalaksi, muut kirjat valitsenkin tällä kertaa omasta kirjahyllystä :)

   Poista
 3. Mukana ollaan! Mukava taas päästä maratonaamaan :)

  VastaaPoista
 4. Taidanpa lähteä mukaan. Tässähän on viikko aikaa miettiä, mitä lukisin. Toisaalta pari kirjaa on luultavasti kesken silloinkin, joten enköhän niistä aloita lukemisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun ehdit lukumaratoniin mukaan :)

   Poista
  2. Saanhan lainata tuota hienoa Kevätlukumaraton-kuvaa sinulta?

   Poista
  3. Huonosti meni lukumaraton, mutta mukana tuli oltua. Päivitysraportin voi lukea täältä:

   http://mannilainen.blogspot.fi/2018/05/kevatlukumaratonin-paivitysraportti.html

   Poista
  4. Kevätlukumaratonkuva on vapaasti käytettävissä :) Tässä juuri alan kirjoitella koontipostausta, josta selviää, miten mulle kävi lukumaratonin jälkeen.

   Poista
 5. Mulla on ollut tapana lukumaratoonata tähän aikaan vuodesta loman alkamisen kunniaksi. Enköhän maratoonaa tänäkin vuonna - joskin on aloitettava jo perjantaina, koska viikonloppukiireet kutsuvat lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet lomalla, mä olen kanssa nyt toisella lomaviikolla ja viä on toiset kaksi jäljelläkin :) Aloittele vaan perjantaina :)

   Poista
 6. Mukana! Voipi olla että aloitan oman vuorokauteni vasta lauantaina iltapäivästä mutta jatkan sitten pitkälle sunnuntaihin. Pidän blogia osoitteessa kirjahyllyssablogi.blogspot.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittele vaan rauhassa lauantai-iltapäivästä ja siitä sitten sunnuntain puolelle. Mä todennäköisesti teen koontipostauksen maanantaina kun sunnuntaina saatan tarvita useamman päiväunihetken :)

   Poista
 7. Mukana ollaan! Opiskelu on pitänyt lukutahtiani viime aikoina melko hiljaisena, mutta loman kunniaksi voisin lukea oikein olan takaa. :D
  Minulla on blogi, joka löytyy osoitteesta: http://tuntematon-lukija.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Jes! Taidan sittenkin lähteä mukaan! Lukeminen minun pitää tosin aloittaa jo tänään, koska huomenna on Mestarien liigan finaali jota ei voi edes lukemisen vuoksi missata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun maratonpostaukseni löytyy:

   https://suudelmiajasukkanauhoja.blogspot.fi/2018/05/kevatlukumaraton-starttaa.html

   Poista
  2. Kiitos, aloittelen juuri koontipostausta.

   Poista
 9. Nyt kun kokeet ovat ohi ehdin hyvin osallistua tähän. Minulla ei ole blogia, mutta instagram (@kirjahullu) kyllä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lähdit mukaan, laitan listaan sun Instagram-nickin.

   Poista