sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Keittopäiväkirja

Lainasin kesällä lähes kaikki Riikka Juvosen kirjat, joita en ollut aikaisemmin lukenut. Rakastan Juvosen värikkäitä kuvituksia.  Keittopäiväkirja on Riikka Juvosen kuvittama teos. Kirjaan on koottu suomalaista vuodenkiertoa ja juhlapyhiä myötäileviä ruokaohjeita. Reseptit on koonnut Riitta Mustonen. Nämä reseptit on julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa.  Näitä reseptejä on ollut laatimassa myös Valion kotitalousopettajat Mervi Melasniemi ja Anneli Pessala. 

Ruokaohjeiden oheen on jätetty myös paljon tyhjää tilaa, mihin voi kirjoittaa omia ohjeita ja ruokamuistoja.

Jokaisen kuukauden alussa on pieni vinkki, mitkä kasvikset ovat sesonkituotteita.  Juuri nyt lokakuussa on sipulien ja juuresten kulta-aika.  Herkullisen kuuloisia sipulipiiraita, tomaatti-sipulisalaattia, juustoista pitsaa. Muut reseptit olivat tuttuja, kuten lindströmin pihvit. 

Voisi tämä kirja koristaa omaakin keittokirjahyllyä, jo yksistään Riikka Juvosen kuvituksen vuoksi.  Antikvariaateista saattaisi vielä kirja löytyä. 

Riitta Mustonen: Keittopäiväkirja, Maahenki, 2004
kuvitus Riikka Juvonen
Mistä hankittu: lainattu Kauhajoen kaupunginkirjasto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti