maanantai 22. lokakuuta 2018

Pelkääjän paikalla

Laura Lehtola Pelkääjän paikalla oli lukupiirikirja joko täällä Lapualla tai Kauhavalla viime vuoden lopussa tai keväällä. En päässyt lukupiiriin keskustelemaan kirjasta ja olen toki lukenut kirjan jo kevätkesällä. 

Kirjan tarina meni syvälle tunteisiini ja jäi pitkäksi ajatuksiin.  Nämä tunteet nousevat uudestaan pintaan, kun mietin, mitä kirjoittaisin tästä kirjasta.

Tarinassa mennään nykyajassa ja menneisyydessä.  Kertomus kerrotaan Aapon näkökulmasta. Millaista on elää sairauden ja kuoleman läheisyydessä. Miten selvitä pienen lapsen kanssa.  Aapo muistelee yhteistä elämää ennen ja jälkeen sairauden. 

Vaikka kirjan teema on rankka ja surullinenkin, on Laura Lehtola saanut ripoteltua mukaan myös huumoriakin.  Kyyneleiden lomassa, minäkin hymähtelen Aapon ja Annan jutuille.

Koskettavia on Elsa-tytön ajatelmat tarinoiden välissä.

Vaan keitä ovat salaperäiset naiset, joita Aapo kohtaa vai kohtaako hän niitä? 

Läheisen ihmisen kuolema on vaikea ymmärtää, kun sitä ei ole, sillä tavalla itse kokenut. Laura Lehtola on tuonut tarinansa kautta karun koskettavastikin ne tunteet ja kokemukset, mitä läheisen poismeno tuo tullessaan. Ehkä tämän kirjan luettuani osaan nyt suhtautua toisella tavoin kuolemaan, suruun ja ikävään.


Laura Lehtola: Pelkääjän paikalla, Otava, 2015
Mistä hankittu: Lapuan kaupunginkirjasto

Pelkääjän paikalla on luettu myös:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti