keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Jasu mestarimokaaja

Markus Ikolan Jasu mestarimokaaja oli hauskaa luettavaa keski-ikäisellekin, vaikka omat lapset ovat jo aikuisia. Markus Ikola on Lapualta kotoosin, niinpä hän vieraili Herättäjän Kirjakaupassa alkusyksystä.  Tästä syystä minä sitten lukaasin tämän lastenromaanin, jota suosittelisin yli 9-vuotiaille – kirjassa on yhtenä teemana murrosiän muutokset. Aihetta lähestytään hurtilla huumorilla.

Jasulle ja hänen kavereilleen Peterille, Henkalle ja Laurille sattuu ja tapahtuu kaikenlaisia kommelluksia, eikä jännityskään tapahtumista puutu. Hihittelin Ikolan keksimille sanoille ja huumorille – tiedä sitten avautuivatko jotkut jutut paremmin 70-luvun nuorelle/lapselle kuin nykylapsille/nuorille. Mutta toki kirjan tarinassa oli teemoja, joita tunnistin omien lasten lapsuudesta/nuoruudesta.  Vaan eipä ne kiinnostuksen kohteet mihinkään ole varsinaisesti muuttuneet - tytöt kiinnostaa poikia pikkuhiljaa, ihastumisia ja kommelluksia ”rakkauden tunnustuksissa”. 

Itse tykkää enemmän lasten- ja nuorten romaaneissakin tarinoista, joissa on rankkojakin aiheita tai historiallisista romaaneista, myös salapoliisiromaanit ovat yhä suosikkejani. Silti on hyvä omalle mielellekin lukea välillä jotakin lempeän humoristista, joka saa minut hihittelemään. 

Markus Ikola: Jasu mestarimokaaja, Karisto, 2018
Kansi: Jii Roikonen
Mistä hankittu: ostettu Herättäjän Kirjakaupasta

Jasu mestarimokaajasta on myös lukenut:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti