Spotti valomeressä: miten voisin kertoa uskostani Jeesukseen?

Etsin kirjastosta alkusyksystä Uusi Tien kustantamia kirjoja, kun valmistelin ensimmäistä puhettani Kansanlähetyksen Pienten puheiden seuroihin Lapualla. Käytin tämän kirjan teemaa osittain puheessani. Elisa Morganin Spotti valomeressä: miten voisin kertoa uskostani Jeesukseen? kirjassa on kaksi osaa: "En osaa" -ajatusten ylittäminen ja  "Minä osaan" -ajatuksiin tarttuminen.

Tässä kirjassa käydään läpi niitä asioita, miten vaikeata on puhua uskosta Jeesukseen. Minulle tämä asia on vaikea, vaikka olen puhelias ja sosiaalinen, on sanoja Jumalasta vaikea löytää. Pelkään puhuvani jotenkin väärin tai pelkään sitä reaktiota, mitä minulle vastataan. Elisa Morgan kirjoittaa asioista mitä hänkään ei osaa aina kovin hyvin. Nämä sanat lohduttavat ja antavat uskoa, että vain uskaltamalla ja Jumalaan luottamalla voi loistaa uskon spottina elämän valomeressä.

Elisa Morgan sanoo kirjassaan:

On erilaisia valoja. Voit olla kynttilä, joka valaisee huoneen. Tai taskulamppu, joka syttyy hätätilanteissa. Valonheitin, joka loistaa pimeydessä. Tai kynttiläkruunu, joka heijastaa valoa monilla eri pinnoilla valaistakseen huoneen ympärilläsi.” 
Millainen uskon valon sinä olet? Millainen minun uskon valoni on?

Löydämme suuren vapauden kun ymmärrämme ja hyväksymme oman tapamme ”säilyttää valoa.”  Jokainen valo ilmentää Jeesusta ympäröivälle maailmalle ainutlaatuisella tavalla ja toimii parhaiten tietyissä tilanteissa.” 

Morgan muistuttaa:

Leikkaa kynttiläsi sydäntä. Mikä on sinun vastuualueesi uskostasi kertomisessa? Mikä minun? Ei meidän tarvitse ottaa Jumalan roolia.
Suojaa liekkiäsi. Vie liekkisi lähelle muita uskon liekkejä ja anna uskovien joukon suojella sitä vaikeina aikoina. Meidän ei tarvitse yksin yrittää pitää yllä uskon valoa.
Pitele liekkiäsi korkealla.  Älä menetä toivoa uskon liekin merkityksestä. Anna sen lepattaa korkealla. Jumala on vastuussa valosta. Me olemme vastuussa kynttilöistä.”


Tämän kirjan en osaa -tekstit rohkaisevat kulkemaan omannäköistä matkaa Jumalan lapsena ja minä osaan -tekstit näyttävät, että meistä kristityistä jokainen osaa jo olla toista ihmistä lähellä, Jumalan lähettiläänä.

Elisa Morganilta on ilmestynyt muutama muukin mielenkiintoinen kirja, joita ei kylläkään vielä ole suomenettu:
The Prayer Coin: Daring to Pray with Honest Abandon
Hello, Beauty Full: Seeing Yourself as God Sees You
In The Beauty of Broken: My Story and Likely Yours Too
She Did What She Could


Spotti valomeressä - kirjan ovat  myös lukeneet:

Majakka-seurakunnan kirjasuositukset
Metsäntyttö

Elisa Morgan: Spotti valomeressä: miten voisin kertoa uskostani Jeesukseen? Uusi Tie, 2010
suomennos: Johanna Hartikainen
(engl. alkuteos: The Twinkle, 2006 I Can Evangelism, 2008)
Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjasto
Kommentit

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Voi, minä poistin vahingossa sinun viestisi Metsäntyttö, kun piti muokata tätä postausta, johon laitan linkin sinun blogiisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä sure, vahinkoja sattuu. Ajattelin muuten sinun juttusi luettuani, että voisinkin lukea tuon kirjan uudestaan, oli se niin hyvä ja rohkaiseva:)

   Poista
 3. Minulla on tämä kirja hyllyssäni, pitäisikin joskus lukea se uudestaan. Ihanan lohdullinen tuo ajatus, että valona voi olla monella eri tavalla, taskulampusta ja kynttilästä lähtien! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit