tiistai 21. tammikuuta 2020

Korppikuningas

Tammikuun lukupiirikirja Kirjaklubissamme oli Elly Griffithsin Korppikuningas. En mennyt lukupiiriin, kun en ehtinyt ajoissa lukemaan tätä kirjaa. Pidän englantilaisista tv-dekkarisarjoista. Toisinaan luenkin dekkareita.

Ruth Galloway -murhamysteerien Ruth on arkeologi, joka joutuu mukaan murhatutkimuksiin. Korppikuningas -dekkarissa tutkitaan Ruthin opiskeluaikaisen ystävän Danin kuolemaa ja hänen arkeologista löytöään, joka liittyy kuningas Arthuriin.

Kirjan aihe  kuningas Arthurista ja druideista on kiehtova, mutta jää päähenkilöiden ihmissuhteiden selvittelyjen jalkoihin.  Vasta kirjan loppuvaiheilla alkaa tapahtua murhaan liittyviä asioita, jotka kiehtovat minua enemmän kuin Ruthin yksityiselämän kiemurat. Kaipasin myös enemmän arkeologin työhön liittyvää, ehkä aikaisemmissa Ruth Galloway -murhamysteereissä sitä oli enemmänkin. Voi olla, että joskus vielä luen toisenkin Elly Griffithsin Ruth Galloway -dekkarin. Mutta tämän tarinan perusteella, ei minusta tullut Ruth Galloway -fania.

Korppikuninkaan ovat lukeneet myös:

Jonnan lukunurkkaus
Kirja hyllyssä
Kirjakaapin kummitus
Kirjarouvan elämää
Kirjasähkökäyrä
Kirsin kirjanurkka
Luetut.net
Oksan hyllyltä
Yöpöydän kirjat


Elly Griffiths: Korppikuningas, Tammi, 2019
Suomentanu Anna Kangasmaa
(engl, alkuteos Dying Fall, 2013)
Mistä hankittu: lainattu lukupiirikirjana Kaskisten kaupunginkirjasto
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti