Pudota painoasi visualisoinnin avulla

Jon Gabriel on kirjoittanut kirjan Pudota painoasi visualisoinnin avulla. Hän itse pudotti painoa yli sata kiloa kahdessa vuodessa käyttäen apunaan lääkäri-isältään oppimaansa visualisointimenetelmää. Näin syntyi The Gabriel Method

Gabriel-metodissa painonpudotus ohjautuu sisältäpäin eikä kehoa pyritä kontroilloimaan tiukoilla ruokavalioilla, treeniohjelmilla tai brutaalilla itsekurilla. Mielen voima ja visualisointi voi olla tehokas tapa päästä painonhallinnassa pysyvään, loppuelämän kestävään painoon - mikä se sitten kullekin ihmiselle on. Sen tietää jokainen itse - tärkeintä on rakastaa itseään niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

"Syömisillä on tietysti vaikutusta. Vieläkin suurempi ja perustavanlaatuisempi vaikutus biologiaasi on kuitenkin ajatuksilla, uskomuksilla, mielipiteillä ja tunteilla." (s. 15)

Sisältäpäin ohjautuva painonpudotus

- mielen tasolla työstämisen aloittaminen saa meidän hormoonitoiminnassa aikaan muutoksia, joiden myötä ruokatottumukset muuttuvat

"Leptiiniresistenssin vallitessa aivot luulevat, ettei kehossa ole lainkaan rasvaa, olipa ylipainoa sitten kymmenen, kaksikymmentä, neljäkymmentä tai vaikka sata kiloa."

"Aivot ajavat sinut syömään, syömään ja syömään - uiseinmiten rasvaisia kaloripommeja, jotta onnistut saamaan kehoosi mahdollisimman paljon rasvaa."

Olen miettinyt elettyä elämääni - ennen koronaa ja koronan jälkeen, ennen ketogeenistä ruokavaliota ja ketogeenisen ruokavalion jälkeen.

 Koulu/Koti/Kaverit/Koirat/Kotimaan matkailu - Opiskelu/Parisuhde/Koti/Työ/Koiraharrastus/Bilettäminen - 
Työ/Työttömyys/Perhe-elämä/Koti/Harrastukset

Olin lapsena ja nuorena ns. normaalipainoinen. Tykkäsin liikkua ulkona kavereitten tai koiriemme kanssa. Söin normaalia kotiruokaa ja toisinaan käytiin grillillä tai ravintolassa syömässä. Henkisesti voin suht hyvin - marraskuut oli tummia kuukausia, kevät ja kesä toi mieleen virkeyttä. Olin rakastettu ja hyväksytty lapsi ja nuori. Toisaalta oli ujo, mutta toisaalta uskalsin heittäytyä hetkessä, enkä jäänyt aina sanattomaksi. Olin myös itsekäs ja inhottava, ymmärtämättä, että satutin kavereitani. 

Nuorena aikuisena tapasin mieheni ja siitä alkoi henkinen myllerys parisuhteen kiemuroissa - kaksi omalla lailla rikkinäistä ihmistä yrittivät pitää parisuhteen kasassa. Jotenkin olimme kuitenkin vahvoja toisillemme ja uskalsimme puhua vaikeistakin asioista. Annoimme toisillemme yhä uudelleen mahdollsiuuden. Rakastimme rajusti ja kipeästi. Tälläiseen suhteeseen kasvoi kaksi lasta...  Yhteinen koiraharrastus, bilettäminen yksin (mies, minä lasten kanssa) ja yhdessä, mun monet harrastukset sekä pätkätyöt loivat henkistä voimavaraa ja  negatiiviset tapahtumat kuluttivat. Molemmat söivät mitä sattuu, liikkuminen väheni ja paino nousi. 

Pari vuotta ennen koronaa minä tein elämäntapamuutokset ja sain itsessäni puhkeamaan kukkaan energisen, intohimoisen keski-ikäisen naisen, joka uskalsi lähteä kulkemaan omia polkujaan - mies ei sitä aina ymmärtänyt. Minä tarvitsin välillä omaa tilaa, että jaksoin parisuhdettamme - lapset olivat jo aikuisia. Yhteisiä kotimaan reissujakin tehtiin - ne menivät melko hyvin. Jotain oli kuitenkin minussa rikki ja menneisyyden haavat tarvitsivat henkistä ja hengellistä voimaa. Mietin jäänkö vai lähdenkö - vieläkään en ole täysin varma, mutta tässä olen yhä 32 vuoden jälkeen. 

Sitten iski korona ja kaikki sulkeutui, mitä tarvitsin kodin ulkopuolelta. Jäljelle jäi työ/työttömyys/koti/parisuhde. Fyysisesti voin lähes erinomaisesti, mutta henkisesti elämäni ja mielialani ovat yhtä vuoristorataa - samana päivänä iloitsen ja hetkessä voin vaipua syviin tummiin vesiin. Syön pahaan olooni ja turhautumiseen sellaista, mistä tulee vain fyysisesti paha olo. Tähän mentaalisen vuoristorataan tarvitsen myös tätä Gabriel-metodia, että jaksan nauttia niistä monista hyvistä asioista, mitä minulla kuitenkin on. Silloin tällöin saa olla suruissaan ja turhaantunut mutta lähes päivittäinen mielialan vaihtelu on uuvuttavaa ja stressaavaa. En halua, että korona määrittelee mun loppuelämän tälläiseksi, kun voin siihen itse kuitenkin vaikuttaa. 

 

Miten visuaalisaatio toimii

SMART-tila (Super Mental Alert Reduction Training)

- erityisen tarkkaavainen mentaalinen oppimistila

- alfa- ja theeta-tietoisuuden tila

- mieli vahva ja rentoutunut

- tilassa on helpompi kylvää uusia, terveellisempiä elämäntapoja ja tavoitteita painonpudotukselle

Mielen rauhoittaminen sosiaalisen median käytöstä meditaatiolle on kesän tavoitteeni. Rauhalliset aamut ilman kännykän selaamista olivat viime keväänä/kesänä hyvin mieltäni rauhoittavia ja toivoa antavia. Musiikin kuuntelun vaikutus mielialaani - onko hyvä heti aamusta nostattaa omat energiat "rankemmalla musalla" ? Menenkö nyt liian kovilla kierroksilla? Kuuntele sisäistä ääntäsi taiteen äärellä - voimaannu älä stressaannu. 

Sulata stressi, sulata liikakilot

- stressi johtaa kehossa hormonaalisiin muutoksiin, jotka puolestaan aiheuttavat ylipainoa

- Gabriel-metodi auttaa stressinlievitykseen ja meditaatioon

Mitä tällä hetkellä eniten stressaan? Miten se vaikuttaa juuri nyt kehooni? Ovatko muutokset hälytysmerkkejä -  on aika rauhoittaa mieltä ja kehoa enemmän. 

Traumojen ja pelkojen ylittäminen

Kaksi keinoa turvassa olemisen visualisointiin

- uusi käsikirjoitus

- ylipainon sijainen

Mikä on suurin tunne tällä hetkellä? Turhaantuminen? Kyllästyminen? Miten ne vaikuttavat syömiseeni? 

Uskomusten biologia

"Nocebo-efekti toteutuu silloin, kun ennustamme jotain ikävää ja ennustuksemme tulee toteen."

Negatiivisia uskomuksia

- vika on geeneissäni

- laihduttaminen on kovaa työtä

- aineenvaihduntani on hidas

Uskomusten muuttaminen visualisaation avulla

- laihtuminen on helppoa

- kehoni vastaa herkästi painoani sääteleviin hormoneihin

- olen geneettisesti hoikka

Katson itseäni peilistä ja sanon: "Rakastan kehoani"  Katson ruokaa lautasella "Rakastan ruoka-annostani"  Juoksen metsässä "Rakastan liikkua luonnossa"

Yksi uskomus, yksi ratkaisu

Negatiivinen spiraali

negatiivinen ajattelu - negatiiviset tunteet - stressi- ja tulehdushormonien lisääntyminenkehossa - leptiini- ja insuliiniresistenssi, FAT-ohjelman aktioivtuminen - painonnousu, matala energiataso, vetämättömyys, mieliteot, sairastelu -negatiivinen ajattelu

Positiivnen spiraali

positiivinen ajattelu - positiiviset tunteet - leptiini- ja insuliiniherkkyyden lisääntyminen, FAT-ohjelman kytkeytyminen poispäältä - painonpudotus, korkeampi energiataso, elinvoima, hyvinvointi, onnellisuus, intohimo - positiivinen ajattelu

Negatiivisen spriaalin kääntäminen positiiviseksi - meditaatio, rukous, kirjoittaminen.

 Tie terveellisiin elämäntapoihin

- tapojen muodostuminen

- tapojen muuttaminen

Pohdin, miten tapani ovat syntyneet. Pohdin, mitä olen jo muuttanut paremmaksi ja mitä voin tehdä, että ne tavat, jotka eivät luo minulle hyvinvointia muuttuisivat. 

Liikunnan ilon palauttaminen

"Ryhdy muistelemaan ja visualisoimaan fyysisiä aktiviteetteja, joita aiemmin rakastit tai joita haluaisit nyt ryhtyä kokeilemaan"

Kokonaisvaltainen kuntoilu

- tietyntyyppisiä liikuntamuotoja yhdistettynä visualisaatioon, jotta voidaan luoda sisäisiä muutoksia biokemiaamme

Olen melko hyvä suunnittelemaan ja visualisoimaan erilaisia liikuntahetkiä (ohjelmat, kartat, hiljaiset hetket, keskustelut). Pienikin onnistuminen ja eteneminen luo vahvuutta ja intoa jatkaa.

Seitsemän askelta täydelliseen visuaalisaatioon

1 Saavuta SMART-tila

2 Tee affrimaatioita

3 Sulata ylipaino

4 Luo ihanneminäsi

5 Visioi tulevaisuus

6 Aseta magneetti tulevaisuuteen

7 Ohjelmoi kuva kehoosi

Keho-mieli-harjoitusten suurenmoinen maailma

"Keho-mieli-harjoituksien avulla energiakanavasi avautuvat ja parantavat intuitiotasi. Intuitio voi olla äärimmäisen käyttökelpoinen voima painonpudotuksessa"

Intuitiivinen painonpudotus

"Kun olet ymmärtänyt intuitiosi voiman ja ryhtynyt toimepiteisiin vahvistaaksesi sitä, saatat haluta keskittyä sen kehittämiseen entistä enemmän." 

 Ravintomyyttien purkaminen

- syö vähemmän-myytti

- keskity minkä laatuisia syömäsi rasvat, proteiinit ja hiilihydraatit ovat

16 viikon kokonaisvaltainen muutos

- visualisoi

- vahvista visualisaatioitasi

- lisää oikeita ruokia

1 Usko, että kehosi haluaa olla hoikka

2 Ravise kehosi

3 Vähennä stressiä

4 Tunne olevasi vahva, turvassa ja suojattu

5 Tule geneettisesti hoikaksi

6 Paranna ruoansulatustasi

7 Detox

8 Aktivoi laihtumisvalmiudet liikkeen avulla

9 Palauta leptiini- ja insuliiniherkkyys

10 Päästä irti traumoista

11 Paranna kehosi

12 Rakasta kehoasi

13 Karista mieliteot ja riippuvuudet

14 Elinvoimainen, elastinen iho

15 Inspiroidu vauraudesta ja yltäkylläisyydestä

16 Ota käyttöön koko potentiaalisi

Kirjan lopussa on ohjatut visualisaatiot 16 viikon ohjelmaa varten. 

- selkärangan valaisu

- Valon meri

Mielen ja visualisoinnin voima on uskomaton. Se on myös vaikea - vastoinkäymisten aikana on luisumassa negatiiviseen ajatteluun, vanhoihin tapoihin. Minulle avuksi ovat kirjat ja vertaistuki somessa. 

Jon Gabriel: Pudota painoasi visualisoinnin avulla, Viisas Elämä, 2016
suomentanut Jutta Ruonansuu
(engl. alkuteos Visualisation for Weight Loss, 2015)
Mistä hankittu: ostettu Kirjakassi, Ideapark Seinäjoki


 


 

 

 
 

Kommentit

  1. Kiitos <3 tämä tuli jotenkin juuri oikeaan hetkeen. Vanhat näkökulmat eivät kannusta ja ylläpidä motivaatiota muutokseen, joten tämä voisi olla se, mitä nyt tarvitaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukseni

Runojen matkassa

Beckin menetelmä - treenaa aivosi, hallitse painosi

Runo vieköön