Ihmeitä nyt: 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan

Gabrielle Bernsteinin Ihmeitä nyt: 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan kirja on 108 päivän matka ihmeiden polulla. 
Oman sisäisen matkani aloitin viime syksynä. Tein jokaisesta Ihmeitä nyt -voimaviestistä instagramiini stoorin. Nuo voimaviestikuvat löytyvät profiilini kohokohdista nimellä Ihmeitä nyt (instanimeni on @kirsimaarit_creativity)

"Kun suuri määrä ihmisiä alkaa säteillä rakkauden energiaa, maailma ei ole enää sodan, väkivallan ja valheiden täyttämä tyhjiö." (s. 13)

"Kirja tarjoaa maailman suurimpien henkisten mestareiden opetuksista ammentavia henkisiä harjoituksia rauhan saavuttamiseen." (s. 14)

Kirja sisältää siis 108 harjoitusta kaikista yleisempien ongelmien ratkaisemiseen. Jokainen harjoitus keskittyy ensin ongelmaan ja tarjoaa sitten henkisiä neuvoja, meditaatioita ja käytännön työkaluja käytettäväksi saman tien.

"Meidän on otettava vastuu energiastamme ja opittava, miten voimme päästä eroon kaikista rajoituksista rakkauden avulla." (s. 16)
Gabrielle Bernstein pohjaa Ihmeitä nyt-harjoitukset Ihmeiden oppikurssi -kirjaan ja kundaliinijoogaan. En ole vielä lukenut tuota Ihmeiden oppikurssi -kirjaa. Kirja kansi voisi olla houkuttelevampi, ehkä lainaan sen ensin kirjastosta. 

Käyn tässä muutaman kirjan voimaviestin läpi, pohdiskellen, mitä ne minulle merkitsevät. Tämän kirjan voimaviestit olisikin hyvä käydä kerran vuodessa läpi. Jotkut niistä jäävätkin jokapäiväiseen elämääni.

Voimaviesti 2 Tarkastelen pelkojani rakastavammin


Kahtena viimeisenä vuotena tämä viesti on tullut yhä konkreettisemmin oman elämäni suunnan näyttäjäksi. Vaikka voin tukeutua Jumalaan, universumiin, läheisiin, asiantuntijoihin, on minun lopulta otettava vastuu itsestäni ja elämästäni. En tarkoita, ettenkö saisi tai voisi olla välillä heikko, kapinoiva ja väärään suuntaan menevä. Myös toisten ihmisten rukoukset ja välittäminen on voimakas voima Jumalan kautta, mutta silti minun on otettava vastuuta itsestäni ja elämästäni - ja näin haluan tehdäkin. En halua, että minua ohjaillaan täysin ulkopuolelta kuin robottia. 

Voimaviesti 14 Voin paeta maailmasta, jonka näen, luopumalla vihamielisistä ajatuksista.


Mieti mitä ajattelet! Turhaantuminen, vihaa tihkuvat ajatukset ja teot ovat kuormittaneet tänä talvena ja keväänä mieltäni äärirajoille. En ole pystynyt kääntämään ajatuksiani pois katkeruudesta, en ole edes halunnut kokeilla harjoituksessa ranteessa käytettävän kuminauhan voimaa. Se on tapa, johon minä en usko, koen sen fyysiseksi rangaistukseksi ja se ei mielestäni ratkaise asiaa. Olen opetellut käsittelemään tunteitani ja hyväksymään, että niiden vaikeidenkin tunteiden kohtaaminen auttaa paremmin kuin että yritän laittaa ne sivuun väkisin. 

Voimaviesti 54 Kaikkeen on olemassa paras mahdollinen ratkaisu


Tämä voimaviesti rauhoittaa mieltäni, kun olen vaikeiden asioiden, vaikeiden päätösten edessä. Se luo myös lohtua ja turvaa, että paras mahdollinen aika päätöksiin tulee, kun on niiden aika. 

Voimaviesti 65 Kun romahdat henkisesti, hengitä huono olo pois


Olen löytänyt paikan missä voin rauhoittaa mieltäni, voimaannuttaa itseäni, hengitellen rauhallisesti, hiljaisten rukousten äärellä. 


Voimaviesti 75 Rakastan ruokaani ja ruokani rakastaa minua


Ketogeeninen ruokavalio on elämäntapani, vaikka siitä välillä harhapoluille astunkin. Siihen on helppo aina palata ja huomata, miten hyvä olon siitä saan. 

Voimaviesti 76 Jos murehdit, miten ihmissuhteelle käy. luot esteitä tiellesi. Päästä irti ja anna asioiden tapahtua. 


Tätä voimaviestiä yritän noudattaa, vaikka se onkin hyvin vaikeaa ja haluan edelleen varmistella monilla tavoin, miten jokin ihmissuhde menee pahimmillaan. 

Voimaviesti 97 Terveytesi on olennainen osa onnellisuuttasi ja tyytyväisyyttäsi


Parin viimeisen vuoden aikana olen oppinut arvostamaan yhä enemmän terveyttä ja hyvinvointia, joka tuntuu minulle sopivalta. Selviän paremmin terveyshuolista  - niitä on ollutkin vähemmän kuin viitisen  vuotta sitten. 

Gabrielle Bernstein: Ihmeitä nyt : 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan, Viisas Elämä, 2017
(engl, alkuteos Miracles Now, 2014)
suomentanut Hanna Virtanen
Mistä hankittu: ostettu Kirjakassi Seinäjoki 

Kommentit

Suositut tekstit