Minä

Minoon nelikymppinen eteläpohojalaanen akka, kaharen kakaran äiree (flikka -95 ja poika -00), yhyren miehen akka, kirjabloggari,  runonlausuja ja harrasteleva kirijoottaja.
Syntyysin Ilimajoelta Kyrönjoen varrelta, muuttanu Lapualle kymmenisen vuotta sitten jokivetten kulujettamana, isännän syntymäpitäjähän, Nurmoon- ja Lapuanjokien vartehen.


Kyrönjoki

Lapuanjoki


Koulutus:
kirjastolinjan merkonomi, Seinäjoen kauppaoppilaitos 1990


kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelma, tradenomi, Oulun ammattikorkeakoulu/KIRSUOMI-verkko-opinnot, suoritettu 127/210 op, 1.8.2014-31.12.2018

myynnin ja asiakaspalvelun digiosaaja, Suomen yrittäjäopisto, Seinäjoki 12.9-30.11.2019

Työtaustani on viisi vuotta kunnankirjastoissa ja 15 vuotta kirjakaupoissa. 


Rakastan tehdä työtä, mihin liittyy vahvasti kirjallisuus, kirjoittaminen, esiintyminen ja asiakkaiden kohtaaminen.  Myös hengellinen vapaaehtoistyö on lähellä sydäntäni ja olen valmis tekemään kristillisten yhteisöjen kanssa lyhyempiäkin projekteja. Kokemusta on Herättäjäjuhlista ja Kansan Raamattuseuran Kirkastusjuhlilsta Heinävedellä.  Myös kotiseurakuntani tapahtumissa on ilo palvella, oli se sitten kirkkokahvitiimiä, Tuomasmessun juontajana toimista tai Naisten aamujen toisena organisoijana. 

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse:  kirsimaarit@outlook.com

Kirjablogi on minulle päiväkirja, johon kirjoitan ajatuksiani lukemistani kirjoista, katsomistani kirjallisista elokuvista, kirjallisista tapahtumista - kaikesta mikä liittyy kirjoihin.   En kirjoita kirja-arvosteluja - sellaiseen analyysiin ei minulla ole mielenkiintoa eikä taitoa kirjoittaa.  Toisinaan saatan poiketa rakkaalle sivupolulleni Suomi-gospelin pariin ja hengellisiin kesäjuhliin 💖

Useamman vuoden  olen harrastanut runonlausuntaa kansalaisopiston ryhmässä. Esiinnyin muutamana vuonna Lapuan Lausujat-nimellä kansalaisopiston kevät- ja joulujuhlissa, kirjastossa, kirkossa, museolla, kirjakaupassa ja Pohjanmaan Lausujien 20-vuotisjuhlassa.  Runojen lausuminen erilaisilla estraadeilla on minulle sopiva esiintymistapa - kiitos, Outi Hakalan, upean ohjaajan, joka on jaksanut  kannustaa ja antaa uusia haasteita. 

Luovaa kirjoittamista kirjablogin lisäksi on syntynyt vaihtelevasti vuosien varrella - ensimmäiset runoni julkaistiin osana Kyösti Wilkuna Kirjallisuusseuran antologiaa Näköaloja elämästä (2016). Tämä kirjallisuusseura toimii täällä Lapualla. Välillä olen ehtinyt tässäkin olla mukana. 
 Matilaisen Jussin opissa olen ollut niin Lapuan kansalaisopiston luovan kirjoittamisen kurssilla kuin Järvilakeuden kansalaisopiston kirjoittajaryhmässä verkko-opintoina. Tässä ryhmässä olen myös ollut mukana aina kun, on ollut mahdollista. 

Harrastukseni ja työni ovat kulkeneet käsi kädessä - kirjat, kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat läsnä elämässäni lähes koko ajan. Lukeminen, kirjallisuudesta keskusteleminen, kirjoittaminen ja kaikki kirjoihin liittyvä on lähellä sydäntäni. Rikkaus on kun voi välillä lukea ihan mitä haluaa, kirjoittaa ajatuksiaan lukemastaan kun on sellainen fiilis tai vain katsella kirjallista elokuvaa tai dokumenttia tai kuljeskella kirjakaupoissa, kirjastoissa tai kirjatapahtumissa. 

Olen aktiivinen some-kanavien käyttäjä, mikä tuo oivan vaihtoehdon, kun lähistöllä ei ole ystävää, jonka kanssa jakaa näitä kirjahöpsön ajatuksia.  Haaveena on päästä Helsingin ja/tai Turun kirjamessuille tapamaan muita kirjabloggareita.  Sosiaalisten medioiden kautta haluan myös tuoda esille lukemista, kirjallisuutta, kirjastoja, kirjakauppoja - kaikkea kirjasta!Luonnosta voimaa ja inspiraatiota
Kommentit

  1. Löysin sattumalta blogisi. Jaan harrastuksesi. Olen kerännyt joululehtiä kymmeniä vuosia ja nyt kirjoitan niistä. Hauskaa, että Google antoi nimimerkiksini Onde, Perheeni käyttää sitä lempinimenäni.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runojen matkassa

Joulurunoja ja mietteitä

Havahtuminen